Točenice se škvarkovou nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenVe několika lžících vody rozmícháme cukr, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin) do řídkého těstíčka a necháme asi 20 minut kynout.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ve několika lžících vody rozmícháme cukr, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin) do řídkého těstíčka a necháme asi 20 minut kynout.…
Maso vyjmeme z tácku, dáme ho do misky a osolíme.K němu přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, cibuli nakrájenou nadrobno spolu s petrželkou, té stačí tak hrst.Vše…
Pór nakrájame na tenké kolieska, pridáme hrášok a nastrúhaný syr a jemne premiešame.V mlieku na slabom plameni rozpustíme arašidové maslo a zmiešame ho s jogurtom.…
Ve vlažném oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy, přidáme zbývající suroviny a vypracujeme těsto.Těsto rovnou (bez kynutí) rozdělíme…
Na olivovém oleji zpěníme na kousky nakrájenou papriku, poté přidáme na půl kolečka nakrájenou červenou cibuli a hrst žampionů. Vše osmahneme do hněda a přidáme sekaná…
Žlutou čočku uvaříme podle návodu. Nenamáčíme. V druhé nádobě uvaříme v zeleninovém vývaru pokrájené brambory, cibuli, jarní cibulku nebo pórek, celer a mrkev.Vaříme…
V kastrole přiveďte k varu vodu se sádlem, až bude vařit, přisypte mouku a stále míchejte Vznikne hutná kaše, tu je třeba pomalu zahřívat a stále míchat tak dlouho, až…
Rýži klasicky uvaříme téměř doměkka v osolené vodě a odstavíme. Na oleji na hlubší pánvi smícháme rýži, mraženou zeleninu, chilli, případně přidáme dle vlastní chuti sůl…
Tvaroh a mlieko necháme prevrieť a ihneď odstavíme. Precedíme cez gázu a necháme trocha otiecť (nie úplne, len najväčší prúd).Potom zmes dáme do hrnca a pridáme všetky…
Mandle namočíme do vody a necháme nejlépe do druhého dne.Rajčata zalijeme horkou vodou a necháme chvíli namočená.Do mixéru dáme namočené mandle, lahůdkové droždí,…
Zo všetkých surovín vymiešame cesto a necháme 20 min kysnúť.Na náplň nastrúhame najemno zemiaky, pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.Vykysnuté cesto…
Tradiční dušené zelí v odlehčené podobě bez zbytečného tuku, ale stále s plnou chutí. Díky jednoduché úpravě si zachová svěžest, vůni i vitamíny – ideální příloha k masu…
Tento pokrm spojuje sytost a chuť domova, ať už jako hlavní chod nebo vydatná svačina. Díky kynutému těstu je bramborák nadýchaný, zatímco škvarky mu dodávají…
Zelí vymačkáme a pokrájíme na drobno. Přidáme vejce, sůl, koření a mouku s mlékem. Smícháme polotekuté těstíčko.Krajíčky rozpůlíme (lépe se to smaží) a obalíme v…
Do misky rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, 1 lžíci mouky a zalijte vlažnou smetanou. Rozmíchejte a nechte zpěnit, vzejít kvásek.Do vychladlé dužiny ze dýně…
Ředkvičky se díky své výrazné chuti skvěle hodí na přípravu pomazánky. Navíc jdou skvěle kombinovat i s dalšími surovinami. V této pomazánce k ředkvičkám přidáme…
Milujete vůni čerstvě upečeného kváskového chleba? Na jaře ho můžete jednoduše ozvláštnit – přidejte do těsta nasekané mladé kopřivy. Pak už jen nechte kynout a upečte…
Troubu nahřejeme na 200 st. C, dýni rozkrojíme, uděláme několik zářezů nožem, pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme, pečeme do změknutí. Na omáčku jde použít…
Troubu nahřejeme na 200 st. C, dýni rozkrojíme, uděláme několik zářezů nožem, pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme, pečeme do změknutí. Na omáčku jde použít…
Očištěnou mrkev uvařte do měkka ve vývaru se zázvorem a čili.Rozmixujte a přidejte kokosové mléko. Dosolte, případně doslaďte.
Líčka pečlivě očistěte, nakrájejte na větší kousky a osolte. Rozpalte v kastrolu sádlo a maso postupně nechte zatáhnout. Vyjměte. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a…
Troubu předehřejme na 180 ° C. Pečící formu vytřeme tukem a vysypeme moukou. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem, kakaem a…
Ke kvásku přidáme ostatní suroviny (bez oliv) a uhněteme pružné těsto. Tepve ke konci hnětení přidáme drobně pokrájené nebo posekané olivy a zapracujeme je do těsta.Po…
Ledvinky podélně rozkrojíme a ostrým nožem zbavíme žilek. Očištěné ledvinky nakrájíme na nudličky a vložíme na 12 hodin do kyselého mléka, které zbaví maso typického…