Čočkové burgery
Recept ještě nebyl hodnocenNamočenou čočku uvaříme do měkka, ale nesmíme ji rozvařit. Scedíme přebytečnou vodu.Okořeníme, klidně jen solí a česnekem. A mixérem umixujeme na kaši. Pokud vám nevadí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Namočenou čočku uvaříme do měkka, ale nesmíme ji rozvařit. Scedíme přebytečnou vodu.Okořeníme, klidně jen solí a česnekem. A mixérem umixujeme na kaši. Pokud vám nevadí…
Na oleji začneme restovat drobně nakrájenou cibuli, až zesklovatí přidáme oloupanou a na půlkolečka nakrájenou luffu a žampióny nakrájené na plátky.Vše necháme chvíli…
Smícháme tvaroh, vejce a vločky (použila jsem jemné, ale je to fuk, buď je nechte tak nebo je rozmixujte na mouku).Přidáme sůl, oregano, nějaké italské/pizza koření - a…
Tato krémová polévka je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už jako lehký oběd či večeře. Křupavé krutonky dodávají pokrmu příjemnou chuť, oceníte i kořeněný…
Voňavé švestky ukryté v nadýchaném těstě ze spařené bezlepkové mouky potěší všechny, kdo se chtějí vyhnout lepku, ale ne tradičním dobrotám. Jemné knedlíky chutnají…
Nejdříve uvaříme kroupy. Před přípravou kroupy vložíme do nádoby se studenou vodou, řádně propereme, odcedíme přes cedník a necháme přes noc namočené. Druhý den kroupy…
Plátky panenky osolíme a okořeníme. Zabalíme do plátků anglické slaniny.Žampiony očistíme - neloupeme. Vyřízneme nohu. Grilovací koření rozmícháme v oleji a vytřeme…
Hledáte lehké letní jídlo plné zeleniny? Vyzkoušejte grilovanou cuketu zapečenou s rajčatovou omáčkou a mozzarellou. O výraznou chuť se postará bazalka a sušený medvědí…
V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí. Přidejte mléko smíchané s vejci. Metličkou vše smíchejte na husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo…
V hrnci rozpustíme máslo s troškou oleje , na něm necháme zesklovatět cibulku nakrájenou na kostičky. Poté přidáme očištěné a nakrájené houby, opepříme a necháme 5…
Žloutky, moučkový cukr a vodu vyšleháme do husté pěny, přilijeme olej, instantní kávu, nakonec mouku s práškem do pečiva a zlehka sníh ušlehaný se špetkou soli. Těsto…
Na oleji krátce opečeme rozetřený česnek, přidáme kurkumu a římský kmín. Když se koření rozvoní, přidáme krupičku, trošku orestujeme a a zasmažíme vajíčkem.Zalijeme…
Lososa omyjeme a osolíme. Jednotlivé filety zabalíme do alobalu a dáme do trouby. Pečeme podle typu trouby - někdy stačí 15 minut, někdy je třeba i 30 minut. Důležité je…
Králičí stehna kuchyňsky upravíme a připravíme si marinádu. Do oleje přidáme čerstvý umletý bílý pepř, uzenou papriku, sůl, lžíci obyčejné hořčice, nadrcené bylinky a…
Ze pstruhů, kuchyňsky očištěných, odstraníme páteř, rozevřeme je, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Na povrchu pstruhy posypeme špetkou uzené papriky. Ryby …
Omytou okurku nastrouháme i se slupkou na hrubším struhadle. Osolíme a necháme v cedníku vykapat. Po té ji ještě vymačkáme.Jogurt a sýr smícháme, přidáme česnek, okurky,…
Maso nakrájíme na větší nudličky a naložíme do směsi připravené z výše uvedených surovin ideálně na 48 hodin, minimálně na 24 hodin.Pak pozvolna smažíte na oleji cca 10…
Syrové okrájené brambory omyjeme a nastrouháme najemno. Chvilku necháme stát.Přidáme 2 celá vejce, špetku soli a promícháme.Postupně přidáváme mouku vymícháme těsto.…
Platýse stáhneme z kůže, dočistíme a opláchneme studenou vodou.Osolíme, opepříme, necháme chvíli, ať sůl pronikne do masa, pak obalíme v hladké mouce.Na pánvi roztopíme…
Připravíme palačinkové těsto a necháme ho odpočinout. Pak, pokud bude třeba, můžeme konzistenci upravit přidáním trošky mléka.Listy mangoldu opereme a na sítu přelijeme…
Připravíme palačinkové těsto a necháme ho odpočinout. Pak, pokud bude třeba, můžeme konzistenci upravit přidáním trošky mléka.Listy mangoldu opereme a na sítu přelijeme…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme vláčné těsto a necháme ho dobře vykynout (já zadělávám v DP).Zatímco těsto kyne, uvaříme hustý pudink z mléka, žloutku, cukru a…
Lívanečky jsou vždy skvělým nápadem na snídani. Jejich těsto můžeme ozvláštnit třeba kukuřičnou moukou. A co k nim? Třeba přeliv z kořeněných švestek, které voní po rumu…
Zelí nakrájíme na nudličky cibuli na kolečka. Smetanu smícháme s hořčicí. Zelí promačkáme, aby zkřehlo. Přidáme sůl, pepř, a cukr. Zakápneme octem a přimícháme smetanu…