Plněné těstovinové mušle s ricottou
Recept ještě nebyl hodnocen1. Těstovinové mušle uvaříme podle návodu, jen pozor, abychom je nepřevařili. (Spíše je lepší vařit je o 1 - 2 minutu méně, potom je hned propláchnout ve studené vodě.)…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Těstovinové mušle uvaříme podle návodu, jen pozor, abychom je nepřevařili. (Spíše je lepší vařit je o 1 - 2 minutu méně, potom je hned propláchnout ve studené vodě.)…
Rajčata rozkrojíme napůl (horizontálně) a naskládáme je na plech. Dobře osolíme a pomocí kuchyňského štětce jejich řeznou stranu potřeme marinádou, připravenou z medu,…
Karfiol očistíme, rozdelíme na ružičky a dôkladne umyjeme. V osolenej vode uvaríme karfiol do polomäkka. Potom scedíme. Pórik očistíme a nakrájame nadrobno. Papriky…
Filety nakrájíme na kousky, posolíme, pokapeme citronem, promícháme a necháme v lednici odležet asi dvě hodinky. Vejce rozšleháme se solí, přidáme ostatní suroviny,…
Cibuli a papriku nakrájíme na drobno. Rozehřejeme olej a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme pálivou papriku, mouku a zalijeme rajčatovým pyré a vývarem.Mícháme a…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Sušená rajčata (pokud už nemáme rovnou krájená) pokrájíme na menší kousky, vložíme do pánve, přidáme sušenou…
Celé kuře rozporcujeme a naložíme do připravené marinády.Na marinádu smícháme rajský protlak, drcená rajčata, sůl, mletý pepř, sušené oregano, bazalku a tymián.…
Batát a cviklu ošúpeme, narežeme na kocky a dáme zvlášť na olejom potretý plech (používam teflónovú fóliu) ďalej od seba, aby prípadná šťava z cvikly nezafarbila batát…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zeleninu na kostičky. Na oleji vše společně mírně opražíme, přidáme mouku a uděláme jíšku.Přidáme předvařený hrách, koření a zalijeme…
Připravte si z vlažného mléka, trošky cukru a kvasnic kvásek.Brambory nastrouhejte na jemno, osolte, přidejte malinko mletého kmínu, sušeného česneku a hrst smažené…
Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Zatím na pánvi na lžíci oleje osmahneme čtvrtky očištěných žampionů, osmažené lehce osolíme. Nakrájíme olivy (může být jen jeden…
Nejdříve připravíme maso. Omyjeme, osolíme, opepříme a přidáme chilli koření. Necháme odležet v lednici.Mezitím nakrájíme rajčata a dáme je na pánev s troškou oleje a…
Nakrájíme maso na menší kousky a necháme bokem v misce. Nakrájíme cibuli i česnek, ten na plátky. Ve wok pánvi na olivovém a řepkovém oleji osmahneme cibuli a přidáme…
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Namočíme v rozšlehaných vejcích a pak ve strouhance, kterou dostaneme promícháním všech surovin.Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka…
Na orestované uzené slanině, nakrájené na kostičky orestujeme i do zlata nakrájenou cibuli. Přidáme nastrouhané stroužky česneku. Rozdrobíme kostku zeleninového bujonu a…
V mouce v míse uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu a rozdrobíme droždí. Poté necháme cca 4 minutky odpočinout a přidáme sůl, olej a cukr. Vypracujeme vláčné…
Zapneme troubu na 180°C . Nastrouháme nahrubo omytou cuketu a vymačkáme z ní trochu vodu. Na rozehřátou pánev dáme 1 lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, promícháme…
Do pekárne vložíme suroviny v uvedenom poradí a spustíme program START (pekáreň ETA).Keď pekáreň cesto domieša a začína kysnúť, vybereme ho von a vyvaľkáme na dĺžku…
Zapneme troubu na 180°C . Nastrouháme nahrubo omytou cuketu a vymačkáme z ní trochu vodu. Na rozehřátou pánev dáme 1 lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, promícháme…
V mléce metlou rozmícháme mouku, vejce, a všechno koření a necháme chvíli odpočinout. Pak na pánvičce vytřené olejem usmažíme tenké palačinky.Na oleji s máslem…
Pokud není čas nebo chuť vařit složitější jídlo, přijde vhod výborná sytá polévka. Zeleninový základ, který dodá chuť a k němu živinami bohaté fazole. Spolu s krajícem…
Do větší mísy dáme olivový olej, pepř, prolisovaný česnek, sůl, papriku, tymián a vše promícháme. Odebereme 3 lžíce této směsi a použijeme ji později na dresink.Dále…
Všetky koreniny zmiešame a utlčieme v mažiari alebo pomelieme.1. variant je charakteristický pre Rusko a Kavkaz.2. variant je typický pre Gruzínsko. Používa sa na…
Všetky koreniny zmiešame a utlčieme v mažiari alebo pomelieme.1. variant je charakteristický pre Rusko a Kavkaz.2. variant je typický pre Gruzínsko. Používa sa na…