Pangas pod bílou peřinkou

Fokuska Kuchařka: Fokuska

Ryby 5 názorů

Suroviny

4 kusy Pangase
brambory dle počtu strávníků
1 větší mrkev
1 menší pórek
200 g zakysané smetany
150 g bílého jogurtu
1 vajíčko
sůl
mletý pepř
sušená bazalka
koření na ryby
mletý kmín
sezamové semínko
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pórek pokrájíme, mrkev hrubě postrouháme a na rozpáleném oleji krátce osmažíme.

  2. Pekáč vytřeme olejem a nasypeme na něj brambory pokrájené na kousky.

  3. Osolíme, okmínujeme a na ně rozložíme rybičku, kterou jsme předem osolili a posypali kořením na ryby.

  4. Na rybu dáme osmaženou zeleninu, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C.

  5. Po 20 minutách pekáč vyndáme, zalijeme připravenou směsí, posypeme sezamovým semínkem, opět přiklopíme a pečeme dál asi 30 minut.

  6. Pak odklopíme a dopečeme do zezlátnutí (cca 10 minut).

  7. Směs na polití: Smetanu, jogurt a vejce rozmícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme asi 2 lžičky bazalky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pangas pod bílou peřinkou

  • scofiq scofiq

    ...rybičku máme z moře a máme ji rádi /zase něco jinýho/- určitě vyzkouším, ukládám a posílám bodík :-)

    Odpovědět

  • Fokuska Fokuska(autorka receptu)

    Vím,že ryba tolik času na pečení nepotřebuje,ale brambory ve vyšší vrstvě pod ní + zapečení ano.(zdroj-maminčiny recepty,kde jsem převzala i dobu pečení.Maličko jsem si to upravila).A pravda,každá trouba je jiná.:-/

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    ???: Ten odkaz nechápu:-O, doba pečení hodně záleží na druhu trouby, i mně je tu občas vyčítáno, že peču dlouho, a přitom je jídlo super akorát;-) Spíš bych vyměnila pangase třeba za tresku a byla bych spokojená:yes::-p

    Odpovědět

  • ??? ???(neregistrovaný)

    piecť rybu (aj keď pangas je v podstate vodný potkan) 60 minút je príšerné :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DDhttp://www.peklonataliri.eu/

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já proti pangasovi nic nemám, líbí se mi to :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: pangas v sezamu recept rybička pod peřinkou pangas v bílém jogurtu láďa hruška 19.8. 2014

Zapomněl/a jsem heslo