Vepřová roláda na středomořský způsob
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá vepřová roláda plněná bohatou a lahodnou náplní je ideální jako nedělní oběd. Pečení trvá sice trochu déle, výsledná chuť za to ale stojí. Roládu plníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatá vepřová roláda plněná bohatou a lahodnou náplní je ideální jako nedělní oběd. Pečení trvá sice trochu déle, výsledná chuť za to ale stojí. Roládu plníme…
Listové těsto je ideální, pokud chceme rychle udělat skvělé pohoštění. Tentokrát se inspirujeme balkánskou kuchyní a použijeme ho k přípravě slaných taštiček plněných…
Slaný koláč, jehož základem není klasický korpus, ale pečené sladké brambory. Náplň pak tvoří směs ze zakysané smetany, vajec, sýrů, a také blanšírované zelené fazolky.…
Rýžový nákyp, připravený naslano se šunkou a směsicí sýrů, vás rozhodně pozitivně překvapí chutí. Rýži uvařte v drůbežím vývaru doměkka, získá tak plnou chuť, kterou…
Velké žampiony plněné špenátovou směsí jsou skvělým tipem na lehký oběd, večeři nebo elegantní předkrm. Šťavnaté houby, jemný špenát a sýr tvoří lahodnou kombinaci,…
Vyzkoušejte tento dokonalý salát v řeckém stylu. Hlavní slovo v něm mají plátky grilované a následně marinované cukety. Ta je doplněná o rajčata, rukolu, kvalitní olivy…
V létě máme nejen koupací, ale i sklízecí sezonu. Ze zahrady tak můžeme plody dát rovnou na talíř. Snadné, chutné a výživné jídlo připravíme z kuskusu ve vývaru, ke…
Pečené papriky, sladké mango a restovaná cibule se snoubí se sýrem feta v salátu plném kontrastů - sladkého, slaného i jemně pikantního. Barevný a osvěžující pokrm,…
Koláč z celozrnného listového těsta plněný směsí jarních bylinek, řapíkatého celeru a řeckého sýra feta je dobrý tip na večeři či pohoštění pro přátele. Nejlepší je…
Omyt sladke brambory. Neoloupane spolecne s 1 lzici soli vlozit do hrnce - prelejte az do kompletniho pokryti vodou. Privest vodu k varu a cca 40-45 minut domeka varit.…
Připravíme si měkké, ale nelepivé těsto.Po vykynutí zapracujeme do těsta náplň, pokud je potřeba podsypeme trochu moukou. Rozdělíme na bochníčky (měla jsem 16 housek)…
Těstoviny uvaříme běžným způsobem. Cukety a cibulky nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji, osolíme, opepříme a vmícháme do těstovin, přidáme rozmělněného tuňáka a…
Cibuli, mrkev, brambory a zázvor si nakrájíme na kostičky a opékáme chvilku na oleji. Poté zalijeme vývarem a vaříme, dokud není zelenina měkká. Necháme vychladnout a…
Zeleninu nakrajíme na větší kouksky a rovnoměrně rozdělíme na hluboké talíře. Řecký salát se připravuje pro každého člověka zvlášť ,tudíž se nenabírá ze společné mísy.…
Do misky dáme na větší kostičky nakrájené rajče, půl větší oloupané a na kostičky nakrájené okurky, půl papriky na proužky, šalotku na kolečka, olivy a plátek fety.Fetu…
Lilek nakrájíme na kolečka, dáme na plech, vyložený pečícím papírem, mírně osolíme a zakápneme olejem. Vložíme do vyhřáté trouby / cca 200°C / pečeme 10 minut a necháme…
Zeleninu a žampiony nakrájíme na kousky, osolíme a orestujeme je s kukuřicí cca 5 minut na olivovém oleji.Olejem vymažeme zapékací formu.V misce důkladně rozmícháme…
Nejdříve smícháme smetanu s chilli, citronovou šťávou, česnekem a solí. Nakonec přidáme kopr, trochu necháme na posypání.Okurku nakrájíme podélně na tenoučké plátky a…
Lilky a cukety podélně rozpůlíme, lžící vydlabeme tak, aby po okrajích zůstalo cca 1 a půl centimetru, osolíme a odložíme. Dužniny nahrubo nastrouháme, případně ještě…
Rajčata nakrájíme na větší kostky a vložíme do dvou menších zapékacích misek (jedna miska - porce pro jednoho). Rajčata mírně opepříme, trošinku osolíme (pozor, sýr je…
Fetu si nakrájíme na né moc malé kostičky, k tomu přidáme na drobno nakrájenou papriku, žampiony, cibuli a česnek, zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a…
Rajčata rozkrojíme napůl (horizontálně) a naskládáme je na plech. Dobře osolíme a pomocí kuchyňského štětce jejich řeznou stranu potřeme marinádou, připravenou z medu,…
Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek (asi dvě minuty), přidáme špenátové lístky a necháme je zavadnout. Osolíme, odpaříme veškerou tekutinu…
Baklazan umyjeme, osusime a prerezeme pozdlz na polovicu. Urobime priecne zarezy do kriza. Davame pozor, aby sme neprerezali supinu. Osolime a polozime na papierovu…