Kyjevský kuřecí řízek
Recept ještě nebyl hodnocenKyjevský řízek je tradiční východoevropský pokrm. Plátek kuřecího masa je naplněn máslem, v tomto případě česnekovým, a po obalení opečen zprudka na pánvi. Poté jej dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kyjevský řízek je tradiční východoevropský pokrm. Plátek kuřecího masa je naplněn máslem, v tomto případě česnekovým, a po obalení opečen zprudka na pánvi. Poté jej dáme…
Snadný recept na rychlý oběd. Je to vlastně odlehčenější variace na americké mac and cheese. Brokolice je šikovně schovaná, že ji nevyplivnou ani odpůrci zeleniny.…
Cele brambory (ve slupce) uvarime do mekka. Pote nechame vychladnout, oloupeme a nakrajime na 0,5 cm silna kolecka.Spenat vypereme, vhodime do varici vody (asi 1 minutu…
Z mouky, másla, sýra a žloutku vypracujeme rychle těsto, klasicky jako na linecké. Dáme do lednice na půl hodinky odležet. Rozehřejeme troubu na 200 st.Další viz foto: Z…
Maso nakrájíme na zhruba 2 centimetrové kostky. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky a česnek na plátky. Do mísy dáme mouku osolíme a opepříme ji a maso v ní obalíme. V…
Jarní cibulku nakrájíme na drobné kousky a společně se zbývajícími surovinami přidáme k bramborové kaši. Vše zpracujeme a necháme 5-10 minut odpočinout. Pokud se bude…
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do studené vody a dáme vařit. Jakmile začnou vařit necháme 2- 3 minuty a ihned scedíme a dobře propláchneme studenou…
V malém kastrůlku na oleji dozlatova osmažíme 2 jemně nakrájené šalotky a čerstvé očištěné houby, pokrájené na malé kousky, které lehce podusíme. Používáme-li houby…
Milovníci těstovin a mořských plodů, zbystřete! Tento recept na penne s krémovou omáčkou Alfredo, doplněný o orestované krevety a brokolici, vás přenese rovnou k moři.…
Syrovou brokolici oddělíme od košťálu a rozdělíme na růžičky. Rozšleháme vejce se solí, česnekem a strouhanku smícháme se sýrem.Růžičky obalíme v mouce, vejcích a…
Omyté a osušené brambory - lépe podlouhlejšího tvaru - pokrájíme pomocí ručního spiralizéru. Můžeme je také napíchnout na špejli a opatrně do spirály pokrájet nožem…
Kuřecí plátky osolíme, opepříme a okořeníme oblíbeným italským kořením. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na nich opečeme kuřecí maso, (nejprve kůží dolů), po obou…
Maso vyndáme z lednice a obalu minimálně 1 hodinu předem.V mixeru vyrobím krustu z parmazánu, bylinek, česneku, soli a oleje - vznikne hrubá pasta. Tou potřu část masa,…
Z mouky, Parmazánu a másla, soli a drceného růžového pepře vypracujte jakoby drobenku. Ideální je na to použít mixér. Do drobenky postupně přidávejte kysanou smetanu.…
Kuřecí maso se dá připravit tolika způsoby. Vyzkoušejte tento neobvyklý recept, ve kterém hraje chuťový prim anglická slanina spolu s parmezánem. Tohle skvělé jídlo…
Rizoto patří do kategorie rychlých, výživných a takřka bezpracných pokrmů. Pokud patříte mezi milovníky mořských plodů, připravte si zeleninové rizoto s pórkem a…
Z uvedených surovin propracujeme těsto a na mírně pomoučeném vále tvoříme podle libosti tvary, do kterých přidáme okapané olivy. Klademe na plech s pečícím papírem a…
Klasickou českou čočkovou polévku zná snad každý. Vyzkoušejte její obměnu, s italskými kořeny, se slaninou a plnou zeleniny. Na této syté polévce plné chuti si zajisté…
Maso si nakrájíme na malé medailonky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Ušleháme si těstíčko ze všech uvedených surovin, kousky masa v něm namáčíme a smažíme na…
Nejdříve omyjeme a očistíme kuřecí prsíčko, dáme ho do mističky a v jiné misce připravíme marinádu: Nalijeme olivový olej, přidáme mleté chilli, chilli pastu a sůl,…
Houbové rizoto patří k těm velmi oblíbeným. Výrazná houbová chuť se snoubí s jemnou chutí a konzistencí rizota a spolu tvoří lahodné jídlo. Rizoto je krásně krémové a…
Zapečená kolínka jsou vděčnou a nenáročnou večeří, která zachutná celé rodině. Oblíbené těstoviny, zapečené s orestovanou směsí žampionů a slaniny, budou do hodiny na…
O tom, že nelze srovnávat kupované tortelliny a domácí, není třeba diskutovat. Stačí trocha času a trpělivosti a zvládnete je i vy. Malé čtverečky z těsta naplníme…
Těstoviny uvaříme. Ve větší, hlubší pánvi si rozpálíme olej, přidáme cibulku a česnek. Chvilku restujeme a přidáme hrášek, na kousky lososa a pokrájený pórek. Po chvilce…