Těstoviny s bazalkovým pestem
Recept ještě nebyl hodnocenPesto se dokonale spojí s jemnými těstovinami a vznikne aromatický a osvěžující pokrm, který potěší všechny smysly. Vůni česneku, bazalky a olivového oleje můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pesto se dokonale spojí s jemnými těstovinami a vznikne aromatický a osvěžující pokrm, který potěší všechny smysly. Vůni česneku, bazalky a olivového oleje můžete…
Omyté a osušené brambory - lépe podlouhlejšího tvaru - pokrájíme pomocí ručního spiralizéru. Můžeme je také napíchnout na špejli a opatrně do spirály pokrájet nožem…
Špagety připravené s restovanou zeleninou a jemnou sýrovou omáčkou skvěle doplní večer se skleničkou vína. Jsou rychlé, lehké a plné barev i chutí. Navíc jsou zcela bez…
Smícháme vejce s olejem, solí, pepřem a zbytkem surovin. Metličkou prošleháme. Maso nakrájíme na větší hranolky. Naložíme do ochucených vajíček a necháme asi 2 hodiny…
V misce smíchejte vychladlou dužinu z dýně, pršut nakrájený na kousky, vejce, mouku a sýr na řidší těsto, podobné jako na bramboráky. Nesolte, sýr i pršut stačí…
Potřebujete-li jednoduchý nápad na chutný a rychlý pokrm, vyzkoušejte tuto sýrovou omáčku se smetanou, uzeninou a pórkem. Pak už stačí jen uvařit těstoviny a oběd nebo…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme se lžící bílého jogurtu. Takto upravené maso je křehké, šťavnaté, nevysuší se a…
Maso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Syrovou brokolici oddělíme od košťálu a rozdělíme na růžičky. Rozšleháme vejce se solí, česnekem a strouhanku smícháme se sýrem.Růžičky obalíme v mouce, vejcích a…
Recept na celosvětově známý salát Caesar v původní verzi byl velmi prostý - jen římský salát s krutony a výraznou zálivkou. A právě zálivku si každý připravuje dle své…
O tom, že nelze srovnávat kupované tortelliny a domácí, není třeba diskutovat. Stačí trocha času a trpělivosti a zvládnete je i vy. Malé čtverečky z těsta naplníme…
Pokud nemáme kynuté těsto domácí, tak dnes už se dá i koupit. Já osobně preferuji to domácí. Recept na něj snad dávat nemusím. Na základní kynuté těsto je receptů již…
Krémová a sametově hebká omáčka Alfredo je velmi jednoduchá. Máslo, parmazán a smetana společně tvoří dokonalou chuť. Tentokrát ji nebudeme podávat s kuřecím masem, ale…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Těstoviny uvaříme. Ve větší, hlubší pánvi si rozpálíme olej, přidáme cibulku a česnek. Chvilku restujeme a přidáme hrášek, na kousky lososa a pokrájený pórek. Po chvilce…
Nakrájíme cibuli, omytý lilek a oloupanou bramboru na kostky. Mrkev nastrouháme na hrubo, česnek nakrájíme na plátky.Na másle zesklovatíme cibuli s česnekem a přidáme…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, česnek i feferonky nakrájíme na střední, až menší kousky.V pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme feferonku a krátce…
Polenta je kukuřičná kaše, která je se běžně připravuje v zemích jihovýchodní Evropy. Připravuje se jako příloha k dušeným jídlům, ale skvěle chutná i s pečenou…
Cibuľu pokrájame nadrobno a skaramelizujeme v hrnci na oleji. Pridáme kel pokrájaný nahrubo, uvarený 4 minúty vo vriacej vode, scedený a opláchnutý studenou vodou.…
Hrášek vysypeme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Slijeme do sítka a necháme vychladnout.Pak šťouchadlem na brambory nebo tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši.…
Kombinace špaget a rajčat nikdy neomrzí. Využijte poslední čerstvá chutná rajčata ze zahrádky a udělejte si rychlý oběd. Provoní vám celou kuchyň a rozhodně si královsky…
Tento recept ze středomořské kuchyně, známý také jako "Melanzane alla Parmigiana," je oblíbený pro svou jednoduchost a intenzivní chuť. Plátky lilku se zapékají ve…
Kuřecí plátky osolíme, opepříme a okořeníme oblíbeným italským kořením. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na nich opečeme kuřecí maso, (nejprve kůží dolů), po obou…
Z horních stehen odstraníme kůži, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v kastrolu z obou stran na jedné lžíci oleje.Maso vyndáme z kastrolu přidáme druhou lžíci…