

Krevety s omáčkou Alfredo
Suroviny 4 porce
- 500 g vetsich neloupanych krevet
- cesnek
- stava z 1/2 citronu
- olivovy olej
- 3 lzice masla
- 350 ml smetany
- cca 250g jemne strouhaneho parmazanu
- sul
- bily pepr
Postup přípravy receptu
Krevety omyjeme, oloupeme a ocistime ( ostrym nozem jemne narizneme vrchni cast krevety a krasne vyjmeme strivko, viz fotopostup ). Zamerne zanechame krevetkam ocasky, je to z casti pro efekt, z casti z hlediska prakticnosti. Jdou za ne krasne uchopit a jist rukama.
Ocistene krevety smichame s citronovou stavou, cca 5ti strouzky utreneho cesneku a trochou olivoveho oleje.
Mezitim dame varit testoviny dle vlastniho vyberu.
Na panvi orestujeme krevetky. Velmi kratce, cca 4 minuty. Pozname, ze jsou hotove, az jsou krasne oranzove. Odstavime a uchovame v teple.
Na omacku rozpustime 3 lzice masla, zalijeme smetanou a na mirnem ohni zahrivame.
Omacka zacne mirne houstnout, pote prisypeme cerstve nastrouhany parmesan. Mnozstvi zavisi na tom, jak hustou chceme mit omacku.
Pote dosolime a pridame cerstve mlety bily pepr.
Do hotove omacky pridame krevety a podavame s hotovymi testovinami.
Kdo chce, muze pridat zampiony, zakysanou smetanu, smes italskych bylinek nebo vice cesneku. Omacka je velmi variabilni.
Poznámka od kuchařky
Alfredo zna urcite kazdy a udela si podle sebe :))). U nas je tato omacka nejvice oblibena s krevetami, proto pridavam recept, kde jsem chtela hlavne popsat jednu z mnoha moznych variant jejich vyuziti. Snad se bude nekomu hodit :))))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krevety s omáčkou Alfredo
-
Tak uvařeno vyzkoušeno a mohu jen doporučit! Krevety jsem dala uz mražené koktejlove nachystane.. Ale bylo to jen na zkoušku zda mi to bude chutnat, a chutnalo takže příště koupím pořádný krevetky.
-
Terev Hlusec: dekuji za poklonu
,ale mrknete na Musle svateho Jakuba
. Nenarocne na pipravu a bez Vegety
.
-
gratulujem, recept je na fb topreceptov
-
Dnes jsem dělal večeři pro přítelkyni a přesně takovýhle recept jsem potřeboval.Děkuji za inspiraci.
-
Eli, kdyz krevety nejsou uplne cerstve, ale projdou zmrazenim a nasledne rozmrazenim, skorapka prilne a skoro nejde sloupnout. Take jsem uz loupala rozmrazene krevety a musim ti dat za pravdu
...., to uz nedam
. I laik pri loupani pozna, kdy ho v obchode osidili.....
. Dekuji za poznamku, nenapadlo me tohle zduraznit
.
-
Krevety mám velmi ráda a úplně nejraději v nepřeplácaném pokrmu, jako je tento. Posílám bod a těším se na realizaci
. Jen ty krevety kupuji už vyloupané, mražené; jednou jsem absolvovala proces odstraňování skořápek a tóólik mě nebavil a netěšil, že se mu raději vyhnu...
Jinak + -
Super
.
-
-
Veľmi pekné, Danka!
-
Ivanko, nafotila jsem krok za krokem. Sice upatlanyma rukama
, ale snad ti to pomuze...
.
-
Daniella O.:Krásný
tohle bych si dal hned
a fotky jsou super
už z tebe je profík
jak na vaření tak na focení
-
Ja bych si to tak dala, a neumim je ocistit, jen vzdy smutne koukam a rikam si jeje, jak na to?
Iva
-
-
Vsem dekuji za zajem
a jsem moc rada, pokud nekomu malinko pomohl strucny popis jak na morske potvurky
.
-
Daniella O.: Dani, jéjeje, krevetky, ty já miluju, že bych si k vám na ně zalítla-teda pokud letí nějaké letadlo a aby jste to dřív nesnědli
Perfektní recept a máš 7.boda