Bulgureto

klukodvody Kuchař: klukodvody

Doba přípravy: 45 minut 2 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

1 hrnek bulguru
2 1/2 hrnku vody
1 kostka zeleninového bujonu
1 ks malé chilli papričky
1 malý stonek libečku
sůl
pepř
6 cherry rajčat
pažitka
česneková pažitka
6 lístků máty
6 lístků meduňky
1/2 citronu
1 polévková lžíce másla
5 sušených rajčat
2-3 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme nejdříve vyndali libeček a papričky a dáme na mírný plamen vařit. Během 15-ti minut by se měl všechen vývar vsáknout do bulguru.

  2. Mezi tím si nakrájíme zeleninu nadrobno a česnek na jemné plátečky.

  3. Zkontrolujeme si bulgur, jestli je na skus a vývar je vsáklý. Vmícháme lžíci másla a zeleninu, no spíš bylinky, vše promícháme, opět přikryjeme poklicí a necháme ještě 10 minut společně prodýchat. Při podávání posypeme strouhaným sýrem, já použil parmezán, je výraznější.

Poznámka

Nikdy bych nevěřil, že něco takového budu vařit, jíst a navíc že nám to bude hodně chutnat. Ale důležité je ochutit před vařením a to jak na slanou, tak na sladkou úpravu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 87 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bulgureto

  • Janina54 Janina54

    Bulguroto dělám v parním hrnci a dávám směs různé zeleniny. Na posypání používám jemně strouhaný sýr Gran Moravia. :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jojo, já bych Jožko věřila :-) Znám a vařím bulgur :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: bulgureto zeleninove bulgureto kuřecí bulgureto burgureto bulgurito bulgereto zeleninove burgureto co je bulgureto bulgureto se zeleninou bulguroto bulguruto zeleninové bulgereto bulgureto recept bulgureto co to je burgurreto recept bulgureto bulgareto bulgureto se sýrem co je to burgureto žampionové bulgureto