

Bramborové spirály
Suroviny
- syrové brambory podle počtu strávníků
- máslo
- strouhaný parmazán
- špetka sladké papriky
- lžička sušeného česneku
- pepř
Postup přípravy receptu
Omyté a osušené brambory - lépe podlouhlejšího tvaru - pokrájíme pomocí ručního spiralizéru. Můžeme je také napíchnout na špejli a opatrně do spirály pokrájet nožem.
Navléknuté na špejli důkladně promažeme rozpuštěným máslem a prosypeme parmazánem, do kterého jsme přidali trošku papriky, sušeného česneku a pepře. Se solí opatrně, sýr je slaný.
Pečeme v rozpálené troubě - asi na 200 st. zhruba 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Bramborové spirály mohou být efektnější přílohou k jakémukoliv jídlu - my je snědli jen tak s tatarkou :D
Viděla jsem někde na netu, zde jsem zatím nenašla, i když různých hezkých úprav brambor je tu mnoho.