Tradiční špagety Carbonara

Mag_gie Kuchařka: Mag_gie

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Těstoviny 3 názory

Suroviny

250 g špaget
150 g slaniny
3 žloutky
50 g sýra, nejlépe Parmazán + na závěrečné posypání
sůl
pepř mletý
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu na těstoviny, vodu pořádně osolíme a až začne vřít, tak dáme špagety vařit.

  2. Nakrájíme slaninu na drobné kostičky a vhodíme do rozpálené pánve.

  3. Ve vyšší nádobě rozšleháme 3 žloutky, přidáme 50 g sýra, přilijeme 2 naběračky vody ze špaget a opepříme. Směs promícháme.

  4. Jakmile jsou těstoviny uvařené, pinzetou je přendáme rovnou z hrnce do pánve se slaninou, přidáme naběračku vody z těstovin a ještě minutku necháme provařit. Poté stáhneme z plotýnky a počkáme 2 minuty.

  5. Po 2 minutách do špaget vlijeme směs žloutků, sýra a vody. V této fázi musíme směs pořádně promíchat s těstovinami. Nejlépe se to dělá pinzetou.

  6. Poté už stačí jen naservírovat na talíř a posypat sýrem.

Poznámka

PS: Do těstovin Carbonara v žádném případě nepatří smetana. Správnou konzistenci omáčky vytvoří právě přidaná voda z těstovin a řádné promíchání.

Dobrou chuť :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tradiční špagety Carbonara

  • Mag_gie Mag_gie(autor receptu)

    Eja57: Děkuji za připomínku, dopsala jsem to tam :) jinak samozřejmě jako slaninu nejlépe pancettu, ale takhle je to více variabilní pro českou kuchyni :D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Jen bych v receptu pro méně zkušené uvedla, že vodu na vaření špaget důkladně osolit - někdo by mohl mít pocit, že těstoviny "natáhnou" sůl z ostatních surovin. Není to pravda.
    A možná upřesnit jakou slaninu - když to mají být "tradiční". Jestli smetana ano/ne o tom by se asi přeli i Italové z různých regionů, já souhlasím s autorkou, že ne.
    Hezký recept.

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: to já můžu <3:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo