Slané vánoční variace
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, másla, sýra a žloutku vypracujeme rychle těsto, klasicky jako na linecké. Dáme do lednice na půl hodinky odležet. Rozehřejeme troubu na 200 st.Další viz foto: Z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky, másla, sýra a žloutku vypracujeme rychle těsto, klasicky jako na linecké. Dáme do lednice na půl hodinky odležet. Rozehřejeme troubu na 200 st.Další viz foto: Z…
Cibuli nakrájíme na jemno, maso na drobné kostičky. Společně dáme do hrnce, okořeníme kmínem, solí a paprikou, podlijeme trochou vývaru a společně dusíme. Vývarem…
Maso nakrájíme na zhruba 2 centimetrové kostky. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky a česnek na plátky. Do mísy dáme mouku osolíme a opepříme ji a maso v ní obalíme. V…
Smícháme strouhaný parmezán a ostatní sýry pokrájené nadrobno. Nudle vaříme ve větším množství slané vody s olejem (8-10 minut). Nesmíme je rozvařit. Okapané nudle…
Houskový knedlík nakrájíme na stejně silná kolečka a ty poté následně na stejně velké kostky. Do hlubší a větší pánve si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a…
Do trouby předehřáté na 180° C dáme na plechu upéct omyté řepy zabalené do alobalu . Trvá to asi 50-60 min podle velikosti řepy. Po půlhodině pečení připravíme rizoto.Na…
Do misky rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, 1 lžíci mouky a zalijte vlažnou smetanou. Rozmíchejte a nechte zpěnit, vzejít kvásek.Do vychladlé dužiny ze dýně…
Připravíme vařící vývar, který budeme mít po celou dobu přípravy pokrmu po ruce, a vylouhujeme v něm šafrán. Žampióny překrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny a přidáme…
Směs salátů propláchneme, kuřecí filety nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a velmi pomalu smažíme na oleji. Až jsou kousky měkké,…
Směs salátů propláchneme, kuřecí filety nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a velmi pomalu smažíme na oleji. Až jsou kousky měkké,…
1. Kopr nasekáme najemno a v misce smícháme s majonézou. Vmícháme limetovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.2.Česnek pečte i se slupkou 15 minut v troubě předehřáté na…
Syrové brambory oškrábeme, kdo má rád se slupkou, řádně vydrhne a slupku nechá. Do brambor uděláme zářezy.Česnek (množství podle chuti) prolisujeme a smícháme s oreganem…
Sušené hříbky si namočíme na 15 minut ve vodě. Na másle orestujeme cibuli na kostičky a česnek na plátky, osolíme, opepříme a přidáme namočené houby, ze kterých jsme…
Noky se tvoří z odpalovaného těsta. Nejsou složité, jen je potřeba dodržet postup.Mléko a máslo přivedeme k varu, osolíme a vsypeme najednou všechnu mouku. Na mírnějším…
Velmi netradičně vypadá tento pečený a uzeným masem plněný chlebíček na řezu. Kynuté těsto potřené sádlem doplníme nastrouhaným parmezánem a nadrobno nakrájeným uzeným…
Zeleninu nakrájejte na větší kusy, zalijte vývarem, osolte, okořeňte a vařte asi 15 minut. Pokud je zelenina měkká, tak polévku odstavte.Polévku rozmixujte tyčovým…
Gnocchi, italská klasika, která se na jídelníčku objevuje stále častěji. Uvařené bramborové gnocchi, zapečené s restovanými kuřecími medailonky, smetanou a třemi druhy…
Šilháte už hlady a nevíte, co rychle připravit k obědu? Vyzkoušejte tyto snadné těstoviny s pestem. Porce těstovin je uvařená během pár minut, které využijete na…
Domácí pizze z listového těsta se smetanovým základem a cuketou odolá opravdu málokdo. Příprava domácího listového těsta je sice pracnější, ale výsledek stojí opravdu za…
V létě dáváme přednost lehkým jídlům plným zeleniny – a právě takové jsou tyto masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci. Zelenina dodá svěžest, zatímco maso,…
Zapečený plát z cottage sýru a vajec je skvělou bezlepkovou náhradou pečiva. Stačí ho naplnit oblíbenými surovinami a během chvilky vykouzlíte lehký sendvič plný…
Dobré pesto dokáže dokonale dochutit těstoviny, křupavou bagetku i grilované maso. Domácí bazalkové pesto si snadno můžete vyrobit z několika základních surovin.…
Pripravime chrest tak, ze odkrojime zatvrdle konce. Mekke casti radne omyjeme (davame ale pozor, abychom neposkodili spicky). Dame varit do osolene vrouci vody a varime…
Hrášek spaříme vařící vodou a jednu třetinu dáme stranou.Do mixéru vložíme zbývající hrášek, olej, stroužky česneku, parmezán, bazalku a rozmixujeme na jemnou pastu.…