Řecký slaný koláč s listovým špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenTento tradiční řecký koláč známý také jako spanakopita, je lahodný a aromatický pokrm, který kombinuje křupavé listové těsto s bohatou náplní z čerstvého špenátu, sýra…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento tradiční řecký koláč známý také jako spanakopita, je lahodný a aromatický pokrm, který kombinuje křupavé listové těsto s bohatou náplní z čerstvého špenátu, sýra…
Tento recept ze středomořské kuchyně, známý také jako "Melanzane alla Parmigiana," je oblíbený pro svou jednoduchost a intenzivní chuť. Plátky lilku se zapékají ve…
Toto velmi jednoduché jídlo potěší jemnou a dobrou chutí, navíc ho připravíme během chvilky. Bramborové noky přelité nasládlou dýňovou omáčkou podáváme s kousky…
Tradiční italská polévka, která spojuje čerstvou zeleninu, těstoviny a bylinky v jedinečný a výživný pokrm. Lehce se přizpůsobí sezónním surovinám a je ideální volbou…
Špagety připravené s restovanou zeleninou a jemnou sýrovou omáčkou skvěle doplní večer se skleničkou vína. Jsou rychlé, lehké a plné barev i chutí. Navíc jsou zcela bez…
Slaná špenátová roláda vypadá na slavnostním stole nádherně a všechny kolem přiláká k ochutnání. Slané špenátové těsto je naplněné jemným krémem z čerstvého sýra a…
Lehká a přitom sytá krémová polévka z cukety, dochucená parmezánem. Ideální způsob, jak využít sezonní úrodu cuket. Polévku zvládnete připravit do půl hodiny a plnou…
Domácí pizze z listového těsta se smetanovým základem a cuketou odolá opravdu málokdo. Příprava domácího listového těsta je sice pracnější, ale výsledek stojí opravdu za…
Pokud máte přebytky dýní, zkuste si do zásoby vyrobit dýňové pyré. To pak můžete používat do všech možných pokrmů. Třeba i do sekané z uzeného bůčku, kde zajistí…
Vejce ušleháme se smetanou. Brokolici spaříme a dáme bokem. Cibuli, slaninu a chorizo orestujeme, přidáme 2 hrsti špenátu, cibulku, brokolici.Náplň nasypeme do formy …
Do hmoždíře nasypeme pažitku, ořechy, parmezán a trochu soli. Utřeme pastu, kterou rozředíme olejem. Kapustu podusíme doměkka a obalíme ji v pestu.
Máslo necháme rozpustit a asi deset vteřin v něm opékáme jemně nasekaný česnek. Ze strouhanky, parmazánu, petrželky a koření připravíme sypkou obalovací směs. V…
Cibuli nakrájíme na kousky a zpěníme na rozpuštěném másle. Po chvíli přidáme česnek a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme na brambory na krájené na kousky. Když…
1. V hrnci rozehřejeme kousek másla, přidáme cibuli nadrobno a česnek na plátky, krátce osmahneme. Přidáme očištěný chřest, nakrájený na kousky, zase krátce osmahneme,…
Vývar uvedeme do varu a postupně přisypáváme kukuřičnou krupici, stále mícháme asi 15-20min. do zhoustnutí. Přidáme máslo, postupně mléko, ušlehaná vejce a vše 5 min.…
Špagetovou dýni uvaříme - já podle Tejaji v papiňáku, čtvrt hodiny od doby varu a nechat zchladnout. Potom ji překrojíme, lžící odstraníme semeník. Vidličkou vytrháme…
Rýži uvaříme podle návodu. Do horké rýže vmícháme strouhaný eidam, parmazán, špetku muškátového oříšku a sůl. Necháme prochladnout a z vlažné hmoty děláme namočenýma…
Plátky goudy a šunky naskládáme střídavě na sebe a nakrájíme na kostky, které spíchneme párátky, aby držely pohromadě.Brambory uvaříme ve slupce. Vlažné oloupeme a na…
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě na skus (trochu vody z vaření si dáme stranou). Očištěnou mrkev, cibuli a papričku pokrájíme na drobné kostičky a orestujeme na…
Květák rozkrájíme na drobné kousky a rozmixujeme. Přidáme pokrájený česnek, petrželku, šunku a strouhaný sýr. Klepneme žloutky a okořeníme. Nakonec přidáme mouku a sníh…
Těsto na pizzu můžete použít kupované, já jsem udělala podle receptu v poznámce. Rozválejte ho a nakrájejte ho na čtverečky o rozměrech přibližně 5 x 5 cm. Čtverečků by…
Z vody, cukru, droždí a trochy z odvážené mouky uděláme kvásek, který necháme asi 30 minut pracovat. Přidáme zbytek surovin, vypracujeme vláčné těsto (pokud je třeba,…
Pripravime chrest tak, ze odkrojime zatvrdle konce. Mekke casti radne omyjeme (davame ale pozor, abychom neposkodili spicky). Dame varit do osolene vrouci vody a varime…
Hermelín dáme na 15 minut do mrazáku. Poté nastrouháme na hrubo a přidáme parmazán. Spojíme s vejcem, strouhankou a kořením.Necháme cca 10 minut odpočinout. Rozehřejeme…