Smetanová omáčka s kuřecím masem, špenátem a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenV hluboké pánvi rozehřejeme na větším plameni olej a na něm orestujeme maso nakrájené na velikost soust. Přidáme sušené bylinky a pod pokličkou podusíme, aby bylo maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hluboké pánvi rozehřejeme na větším plameni olej a na něm orestujeme maso nakrájené na velikost soust. Přidáme sušené bylinky a pod pokličkou podusíme, aby bylo maso…
Všechny uvedené suroviny dáme do mísy a vypracujeme krásně vláčné a měkké těsto. Z těsta postupně vytvoříme váleček o průměru 1,5 cm, který nakrájíme asi na 2 cm dlouhé…
Kuřecí plátky osolíme, opepříme a okořeníme oblíbeným italským kořením. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na nich opečeme kuřecí maso, (nejprve kůží dolů), po obou…
Těstoviny uvaříme. Ve větší, hlubší pánvi si rozpálíme olej, přidáme cibulku a česnek. Chvilku restujeme a přidáme hrášek, na kousky lososa a pokrájený pórek. Po chvilce…
Těstoviny dáme vařit. Najemno nakrájenou cibuli a česnek dáme podusit do velkého hrnce 3-4 min. Pak přidáme uvařené těstoviny, povařenou brokolici, nakrájeného lososa,…
Maso vyndáme z lednice a obalu minimálně 1 hodinu předem.V mixeru vyrobím krustu z parmazánu, bylinek, česneku, soli a oleje - vznikne hrubá pasta. Tou potřu část masa,…
Brokolici rozdělíme na růžičky a košťál, mrkev oloupeme. Košťál a mrkev nastrouháme na střední nudličky, zpěníme na oleji, zalijeme 2 l horké vody, ochutíme polévkovým…
Gnocchi uvaříme dle návodu. Slijeme a vsypeme na pánev s rozpuštěným máslem. Osmahneme do zlatova. Přidáme kysanou smetanu, oregano, cayenský pepř a promícháme.…
Oloupané syrové brambory pokrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi papírem vystlaný a parmazánem vysypaný pečící plech (25x35 cm). Plátky dáváme v jedné vrstvě tak, aby…
Fenykl očistíme, odkrojíme tuhé řapíky, rozčtvrtíme a povaříme ve slané vodě - do poloměkka, tak 10 minut. Necháme pořádně okapat, nejlépe na papírové utěrce, aby odsála…
Suroviny na těsto propracujeme a zabalíme do folie, necháme v ledničce hodinu odpočinout. Pak těsto vyválíme a rozdělíme na 4 díly. Každou formičku na tartaletku…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, česnek i feferonky nakrájíme na střední, až menší kousky.V pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme feferonku a krátce…
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál očistíme a nakrájíme na menší části. Do hrnce dáme vodu a přivedeme k varu, osolíme. Do vroucí vody vložíme brokolici a povaříme…
Syrové brambory oškrábeme, kdo má rád se slupkou, řádně vydrhne a slupku nechá. Do brambor uděláme zářezy.Česnek (množství podle chuti) prolisujeme a smícháme s oreganem…
Sušené hříbky si namočíme na 15 minut ve vodě. Na másle orestujeme cibuli na kostičky a česnek na plátky, osolíme, opepříme a přidáme namočené houby, ze kterých jsme…
Kynuté těsto: Do hrníčku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek. Místo mléka můžeme použít i vlahou vodu. Do mísy prosijeme mouku,…
Uděláme čerstvé domácí široké nudle (pappardelle) nebo lze uvařit koupené. Pokud máme hříbky sušené, předem je namočíme.Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibulku, přidáme…
Do většího hrnku dáme mléko, máslo a sůl. Špenát rozmrazíme a vymačkáme tekutinu.Na středně vysoké teplotě přivedeme mléko k varu a vaříme, až se máslo úplně rozpustí…
Zeleninových jídel není nikdy dost! Rychlá úprava, zdravotní benefity pro trávení a vcelku rychlé zhotovení - to vše z nich dělá favority našich večeří i lehčích obědů.…
Tyto lahodné houby jsou naplněné šťavnatou cuketou, parmezánem a kořením, což vytváří výjimečný pokrm, který je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Pro…
Polenta je kukuřičná kaše, která je se běžně připravuje v zemích jihovýchodní Evropy. Připravuje se jako příloha k dušeným jídlům, ale skvěle chutná i s pečenou…
Těstoviny s omáčkou jsou vždy zárukou rychlého a chutného oběda či večeře. Uvařené oblíbené těstoviny tentokrát doplní lahodná omáčka ze spousty druhů zeleniny a…
Krémová zeleninová polévka díky pečlivě vybraným surovinám s nízkým glykemickým indexem poskytuje vyváženou chuť i výživovou hodnotu. Jemná konzistence a bohatá…
Gnocchi, italská klasika, která se na jídelníčku objevuje stále častěji. Uvařené bramborové gnocchi, zapečené s restovanými kuřecími medailonky, smetanou a třemi druhy…