Pizza Margherita
Recept ještě nebyl hodnocenŘíká se, že Margherita je královnou všech pizz. Její příprava je velice jednoduchá. Kromě rajčatové omáčky a pizzového těsta stačí už jen mozzarella, parmezán, bazalka a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Říká se, že Margherita je královnou všech pizz. Její příprava je velice jednoduchá. Kromě rajčatové omáčky a pizzového těsta stačí už jen mozzarella, parmezán, bazalka a…
Jednoduché jídlo v němž šťavnaté maso kuřecích stehenních řízků doplní chuť vína, parmezánu, rajčat a oliv, podávané ideálně s těstovinami. Dopřejte si vzpomínku na…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Pesto se dokonale spojí s jemnými těstovinami a vznikne aromatický a osvěžující pokrm, který potěší všechny smysly. Vůni česneku, bazalky a olivového oleje můžete…
Boloňská omáčka je italská klasika mezi omáčkami. Ať už ji smícháte se špagetami nebou použijete do lasagní, vždy si pochutnáte. Skvěle vyladěný recept na boloňskou…
Pečená cuketa s piniovými oříšky, bazalkou a parmazánem? Ano, i z obyčejné zeleniny vykouzlíte krémové pesto, které skvěle obalí těstoviny a zachutná i bez masa.…
Předehřejte troubu na 200°C a vyložte pečící plech papírem na pečení. Květák nastrouhejte na hrubém struhadle nebo mixujte, dokud strukturou nepřipomíná rýži. Ve větší…
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do studené vody a dáme vařit. Jakmile začnou vařit necháme 2- 3 minuty a ihned scedíme a dobře propláchneme studenou…
Metličkou v misce rozmícháme majolku se zakysanou smetanou, je-li třeba, naředíme trochou mléka. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a citronovou šťávou. Kdo má rád, může…
Dame uvarit balik testovin do osolene vody a se lzickou oleje, varime 5 minut aby byly tvrdsi a ne uvarene uplne. Do hlubsi panve 5 lzic olivoveho oleje, pridame…
Cuketu neloupeme, jen omyjeme a nahrubo nastrouháme. Stejně tak nastrouháme Šmakouna. Cuketu lehce osolíme a po 10 minutách z ní vymačkáme vodu.Na oleji osmažíme cibuli…
Smícháme vejce s olejem, solí, pepřem a zbytkem surovin. Metličkou prošleháme. Maso nakrájíme na větší hranolky. Naložíme do ochucených vajíček a necháme asi 2 hodiny…
Oloupaný a dřevnatých konců zbavený chřest rozkrojíme podélně napůl a povaříme v mírně osolené vodě 3 minuty, pak scedíme a osušíme.Vejce rozšleháme se žloutkem,…
Dýni rozpůlíme a odstraníme semínka. Položíme na plech s pečicím papírem, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Paličky česneku seřízneme cca ve 2/3, zakápneme olejem a…
Hodně změklé máslo rozmícháme s hořčicí, petrželkou, najemno nasekanou šalotkou a česnekem. Přimícháme parmazán a mouku. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. …
Polenta je kukuřičná kaše, která je se běžně připravuje v zemích jihovýchodní Evropy. Připravuje se jako příloha k dušeným jídlům, ale skvěle chutná i s pečenou…
Kombinace širokých nudlí, čerstvé zeleniny, smetany a kuřecího masa je zárukou úspěchu. Snadný pokrm, ve kterém upotřebíte i cuketu, se hodí jako rychlý oběd či večeře.…
Pečený květák v lahodném těstíčku se šťavnatým masem je lehký na trávení, neobsahuje zbytečné sacharidy a díky pečení se vyhnete i přebytečnému tuku. Květák stačí obalit…
Hrášek s mátou tvoří skvělou svěží kombinaci. Pokud z nich společně s parmezánem a olivovým olejem připravíte pesto, které pak smícháte s těstovinami, vznikne krásně…
Křehký koláč plný rajčat s křupavou slaninou a hojně posypaný sýrem je skvělý jako lehký oběd nebo svačina na cestu. Výborně chutná teplý i studený a snadno ho…
Pokud milujete chipsy, ale zároveň si hlídáte kalorie a chcete je vyměnit za něco zdravějšího, můžete vyzkoušet tyto „chipsy“ z cukety. Stačí je jen namočit do vajíčka a…
Cibulku a nadrobno nakrájené kuřecí maso orestujeme - současně - na olivovém oleji - cca 5 minut, přidáme najemno nasekaný česnek, bazalku, rajčata, podle chuti osolíme…
Hrášek vysypeme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Slijeme do sítka a necháme vychladnout.Pak šťouchadlem na brambory nebo tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši.…
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme k nemu mäso. Niekoľko minút miešame, kým sa nezatiahne a zmení farbu na hnedú Pridáme nastrúhanú mrkvu a cibuľu, cesnak, zase…