Sytá zeleninová polévka s parmazánovými knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji jsem zhruba 5 minut restovala cibuli, mrkev, celer, bobkové listy, tymián a rozmarýn. Pak jsem přidala 2 stroužky česneku, brambory, zaprášila uzenou paprikou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji jsem zhruba 5 minut restovala cibuli, mrkev, celer, bobkové listy, tymián a rozmarýn. Pak jsem přidala 2 stroužky česneku, brambory, zaprášila uzenou paprikou a…
Z uvedených surovin propracujeme těsto a na mírně pomoučeném vále tvoříme podle libosti tvary, do kterých přidáme okapané olivy. Klademe na plech s pečícím papírem a…
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky. Naklepeme je klouby rukou a lehce osolíme. Strouhanku smícháme se sýrem. Řízečky obalíme v mouce, ve vajíčku a nakonec ve…
Květák očistíme a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, necháme důkladně okapat a vychladnout. Zelený chřest zbavíme tvrdších konců a vaříme 3 minuty, poté zchladíme v…
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Půl svazku petrželky nasekáme na jemno. Ve větší pánvi ohřejeme 2 lžíce olivového oleje a podusíme v něm cibuli. Přidáme 400 g mletého masa…
Z trošky vody od brambor, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Uvařené vychladlé brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme máslo, olej, vejce, sůl, rozmarýn…
Rúru rozohrejeme na 200°C. Do oleja prelisujeme cesnak a dobre premiešame. Ak máme stehná, tak ich vykostíme a odstránime kožu. Z pŕs a stehien narežeme filety a…
Na střední teplotě na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme rajčata i se šťávou. Pokud máte celá, rozmačkejte je vidličkou nebo lžící na pánvi. Pánev lehce přikryjeme a…
Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek na plátky. Do hluboké pánve dáme rozehřát olej, přidáme slaninu a necháme pustit tuk. Přidáme cibuli a…
Sumečka nakrájíme na 6 kousků (2 na porci) zakápneme citronovou šťávou a z obou stran osolíme. Z jedné strany lehce poprášíme kari kořením a druhou stranu potřene směsí…
Dáme vařit špagety. Na velké pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku a nastrouhanou citronovou kůru. Necháme jen minutku nebo dvě,…
Na másle a oleji zpěňte cibuli nakrájenou na kostičky, po chvíli přidejte slaninu nakrájenou rovněž na kostičky. Zarestujte do zlatova.Postupně přidávejte ostatní…
Rybičkové pomazánky můžeme připravit z mnoho různých druhů ryb. V tomto receptu použijeme tuňáka, ke kterému přidáme ricottu, mrkev, parmezán a tymián, který nám…
Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme, nakrájíme na jemné plátky, potřeme olivovým olejem, posolíme a naskládáme do zapékací mísy. Kysanou smetanu smícháme s bujonem a…
Klobouky hub otřeme vlhkým ubrouskem nebo oloupeme a rozložíme "masem nahoru" (= jako mističku) na plech potřený olejem.Nohy z hub nakrájíme nadrobno.Oloupanou cuketu…
Mrkev nakrajime na kolecka a dame povarit do vody. Pridame nadrobno nakrajeny cesnek, prilijeme dzus nebo rajsky protlak a privedeme k varu. Dochutime soli a peprem a…
V míse smíchejte čerstvě namletou strouhanku s parmazánem, špetkou soli a oregánem. Maso z kuřecích prsíček nakrájejte asi na 3 centimetrové kousky a posolte je. …
Protože omáčka je šlehaná ve vodní lázni, je jídlo trochu náročnější na synchronizaci jednotlivých kroků. Proto si nejdřív nastrouhejte cukety na dlouhé tenké pásky.…
Protože omáčka je šlehaná ve vodní lázni, je jídlo trochu náročnější na synchronizaci jednotlivých kroků. Proto si nejdřív nastrouhejte cukety na dlouhé tenké pásky.…
Nakrájíme cuketu na kousky a orestujeme ji do měkka na olivovém oleji i s česnekem. Poté cuketu nasypeme do mixéru, přidáme bylinky, parmezán a ořechy a rozmixujeme.…
Kuřecí plátky osolíme, opepříme a okořeníme oblíbeným italským kořením. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na nich opečeme kuřecí maso, (nejprve kůží dolů), po obou…
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě na skus (trochu vody z vaření si dáme stranou). Očištěnou mrkev, cibuli a papričku pokrájíme na drobné kostičky a orestujeme na…
Gnocchi uvaříme dle návodu. Slijeme a vsypeme na pánev s rozpuštěným máslem. Osmahneme do zlatova. Přidáme kysanou smetanu, oregano, cayenský pepř a promícháme.…
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme k nemu mäso. Niekoľko minút miešame, kým sa nezatiahne a zmení farbu na hnedú Pridáme nastrúhanú mrkvu a cibuľu, cesnak, zase…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Jednoduché pohoštění na párty: Dortová lízátka pro malé, falešný tatarák pro velké
Nepečený jogurtový řez s rybízem: Dvě vrstvy piškotů proložené nadýchaným krémem se šťavnatým rybízem chutnají božsky
10 nejlepších jídel devadesátek: Dejte si Katův šleh, kuře s broskví, šunkové rolky a další porevoluční hity!