Kuřecí prsa v parmazánové krustě

Kamili Kuchařka: Kamili

Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

4 plátky tmavého toustového chleba
4 lžíce strouhaného parmazánu
hrstka petrželové natě nebo pažitky
4 plátky slaniny
4 lžíce rozpuštěného másla
2 stroužky česneku
worchester omáčka (pár kapek)
4 kousky kuřecích prsou
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Toustový chléb rozmixujeme na jemnou strouhanku a tu pak v malé misce smícháme se sýrem. Přidáme jemně nasekanou petrželku nebo pažitku.

  2. Slaninu nejprve zprudka a poté pozvolněji osmahneme na pánvi dozlatova. Necháme ji trochu zchladnout na papírovém ubrousku a pak ji rozdrobíme nebo pokrájíme na malé kousky a přihodíme ji ke strouhankové směsi.

  3. Česnek prolisujeme a společně s worchestrovou omáčkou smícháme s rozpuštěným máslem. Kuřecí prsa umyjeme, usušíme a ze všech stran je obalíme v ochuceném máslu.

  4. Poté je položíme do zapékací misky, posypeme připravenou strouhankou, lehce dlaní upěchujeme a vložíme do předehřáté trouby.

  5. Pečeme nezakryté asi 25 minut doměkka. Pokud je ještě i poté kuře uvnitř lehce růžové přidáme ještě dalších 5-10 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí prsa v parmazánové krustě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: parmezánová krusta kureci prsa v kruste parmázánové těstíčko vepřová panenka v parmazánové krustě panenka v parmazánové krustě kureci maso v parmazanove kruste krutí prsa v parmezanove kruste kuřecí prsa v parmezánové krustě parmazánové chipsy maso v parmazanove kruste strouhanková krusta kuřecí prsa s parmezánem panenka v parmezanove kruste veprova panenka v parmezanove kruste parmezanova krusta recept kuřecí v krustě kuřeci v parmezánove kruste krůtí prsa v parmazánu kure v parmezanove kruste kure v parmazanu

Zapomněl/a jsem heslo