Mletý řízek se sýrem a jogurtem
Recept ještě nebyl hodnocenNejlépe dvě hodiny předem smícháme maso, mléko, jogurt a sůl s pepřem. Po odležení přidáme sýr a škrob. Směs pořádně prohněteme a tvoříme ploché řízečky.Připravíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejlépe dvě hodiny předem smícháme maso, mléko, jogurt a sůl s pepřem. Po odležení přidáme sýr a škrob. Směs pořádně prohněteme a tvoříme ploché řízečky.Připravíme…
Pagáčky připravíme z kynutého překládaného těsta. Díky tomu, že těsto několikrát přeložíme a pak necháme odpočinout, bude těsto lístkovat. Slané pagáčky jsou výborné…
Palačinky tradičně připravujeme zejména v jejich sladké verzi. V tomto receptu se však můžete inspirovat a připravit smažené palačinky plněné masovou směsí z vařených…
Tento pokrm je dokonalým řešením pro chutný a rychlý oběd nebo večeři. Tento pokrm kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s jemnými těstovinami, vše zalité lahodnou a…
Pod tatarákem si většina z nás představí dobrotu s naškrábaného hovězího masa, namazanou na dobře očesnekované topince. Zeleninovou obměnu této oblíbené pochutiny ocení…
Kdo by neměl rád dozlatova usmažené, lehce mastné, nadýchané, ale zároveň křupavé langoše. Nemusíte zdlouhavě čekat na kynuté těsta, když si usnadníte práci s kypřicím…
Lasagne s lilkem dávají tradičním italským těstovinám nový rozměr. Spojení vrstev jemného bešamelu, sýra, adžiky a pečeného lilku vytváří lahodnou kombinaci chutí, která…
Lasagne s lilkem dávají tradičním italským těstovinám nový rozměr. Spojení vrstev jemného bešamelu, sýra, adžiky a pečeného lilku vytváří lahodnou kombinaci chutí, která…
Plněné tortilly patří mezi oblíbená jídla. Skvěle poslouží jako rychlé občerstvení nebo lehčí večeře Tento recept je zejména pro ty, kteří mají rádi hermelín. Majonézu…
Lečo patří mezi oblíbené pokrmy české kuchyně. Zejména v létě jej připravujeme čerstvé, s vejci a uzeninou. Zavařené pak můžeme použít k přípravě omáčky s mletým masem.…
Jak připravit chřest jako předkrm nebo lehkou večeři? Stačí ho krátce povařit, aby zůstal křehký a křupavý, a podávat politý smetanovou omáčkou ochucenou naloženým…
Tuhle omáčku můžeme považovat za jednodušší, rychlejší a cenově dostupnější verzi slavné boloňské omáčky. Šikovný recept využijete během pověstného dlouhého týdne před…
Vyzkoušejte placičky na kterých si jistě pochutnáte. Dobré jsou teplé i studené, samotné nebo s dipem. Doplnit, je můžete čerstvým salátem, nebo pečivem. Hodí se k obědu…
Chutný závin plný dušených lesních hub a křupavé slaniny, zabalený v jemném listovém těstě. Díky vajíčkům a strouhanému sýru je příjemně vláčný a sytý. Nakonec pomažte…
Tento salát je velmi lehkou variantou pokrmu plného bílkovin. Základ tvoří výživná quinoa, kterou smícháme s křupavou zeleninou a doplníme kuřecím masem. Salát posypeme…
Slaný koláč je perfektním pokrmem k večeři, i slavnostním občerstvením. Zvlášť, pokud má skvěle vyvážené chutě. Sázkou na jistotu je pak kombinace listového těsta a…
Těstoviny se žampiony, smetanovou omáčkou, špenátem a kuřecím masem jsou vždy sázkou na jistotu. Snadný a rychlý oběd nebo večeři vykouzlíte do hodiny a odměnou vám bude…
Sháníte někdy opravdovou rychlovku k obědu, se kterou není moc práce? Tak to vyzkoušejte tyto pikantní opékané špecle se šunkou, slaninou a cherry rajčátky. Před…
Rychlým a nenáročným obědem jsou smažené žampiony, které můžeme podávat s oblíbenou přílohou. Žampiony nejprve obalíme v těstíčku se strouhaným sýrem a poté je na sádle…
Formičky báboviček vymažeme tukem, vyložíme plátem těsta a pečeme, dokud okraje nezačnou růžovět. Pak naplníme zeleninou, vložíme kousek vajíčka, posypeme sýrem a…
Na másle si zpěníme cibuli, nakrájenou na proužky k ní přidáme mrkev a kedlubnu, které si nastrouháme, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme nasekaný květák s česnekem,…
Do mísy jsme dali tvaroh, přidali sýr cottage, přidali rozmačkané stroužky česneku, lžíci hořčice a na zjemnění majonézu.Vše jsme prošlehali tyčovým mixérem.Poté přidáme…
Salám (šunku) nařežeme na kolečka, rajčata nakrájíme na tenké plátky, tvrdý sýr nastrouháme na okurkovém struhadle, odřežeme jeden okraj každého plátku veky z jedné…
Maso si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, celer na malé kostičky, řapíkatý celer na malé kousky a česnek propasírujeme, nebo utřeme se solí. Na oleji si…