

Kadeřavé karbanátky
Suroviny 4 porce
- cca 10 listů petrželky (kadeřavé) čerstvé
- 2 vejce
- 100 g strouhaného tvrdého sýra
- 50 g gazdovské slaniny
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- strouhanka na zahuštění
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka na klasický trojobal
Postup přípravy receptu
Listy kadeřávku povaříme asi 10 minut ve vodě nebo ve vývaru.
Zchladlé a okapané je nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme vejce a "projedeme" ručním mixérem.
Ke směsi přidáme nastrouhaný (nahrubo) sýr, na kostičky nakrájenou slaninku, rozetřený česnek a ochutíme solí a pepřem. přidáme tolik strouhanky, aby z výsledné hmoty šly tvarovat karbanátky. Ideální je, pokud směs můžeme nechat tak hodinku proležet v ledničce.
Poté uděláme karbanátky, které obalíme v trojobalu a smažíme na oleji. Já je smažím v multifunkční MW na program "CRISP", tak je spotřeba tuku mnohem menší, jídlo ho tolik nenasákne a také nedochází přepalování oleje. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a salátem, ale výborné jsou i studené s chlebem a hořčicí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kadeřavé karbanátky
-
No a pak že zdravá strava není chutná.Mám kadeřávek v lednici a zítra si ho dáme.Používám krůtí šlehané maso i trochu sýru.Nemá to chybu.
-
Paráda
+
-
týý joo
na co lidi všechno nepřijdou
velmi zajímavé, jistě dobré a voňavé -
Kadeřávek mám na zahradě a stále vymýšlím co s ním a toto je dobrý nápad
Minulý týden jsem přidávala do karbanátků z mletého masa a bylo to taky moc dobré
-
-
Jéžiš to je krásný!!! Kadeřávek nemám, snad někde seženu, je to fakt k sežrání!
-
to může být dobrota
-
To stojí za vyzkoušení
-
My jsme kdysi smažili kadeřávek jako řízky v těstíčku i trojobalu. Tohle bude moc dobré
-
Mňam.
To může být dobré. Z kadeřavé kapusty jsem ještě nic takového nedělala
-
Znám, také je dělám, jen nedávám sýr, ale trochu mletého - nemusí ho být moc. Se sýrem to vypadá zajímavě a jakmile budu mít kadeřávek, tak to zkusím. Z kadeřané kapusty mi chutnají víc, než z klasické. Dávam zasloužený bod.