Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tráva citronová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Arašídová omáčka

Arašídová omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Do rendlíku dejte olej, kari pastu a nechte rozvonět. Kari pastu lze vynechat, použijte pak dvojnásobné množství čili. Přidejte cukr, arašídy, naklepané stéblo citrónové…

Kuře Tandoori

Kuře Tandoori

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do hrnce dáme cibuli na půlměsíčky, na ni položíme osušené, osolené maso, které posypeme masalou, římským kmínem i pískavicí, pokapeme šťávou z citronu, ghí necháme…

Thajská kuřecí polévka Tom Kha

Thajská kuřecí polévka Tom Kha

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky nebo osminky (podle velikosti), citronovou trávu trošku nožem poválíme a podélně rozpůlíme. Galangal nakrájíme na plátky a…

Tropický grilovaný pstruh

Tropický grilovaný pstruh

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tropický grilovaný pstruh je osvěžujícím a exotickým pokrmem, který přináší nádech letní dovolené na váš talíř. Čerstvý pstruh, marinovaný ve směsi citrusových šťáv,…

Nonya

50 min

Losos na bylinkách s citronovou trávou

Losos na bylinkách s citronovou trávou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Losos na bylinkách s citronovou trávou je výjimečný pokrm, který spojuje jemnost rybího masa s osvěžující vůní a chutí aromatických bylinek a exotické citronové trávy.…

Fantom

30 min

Pstruh na bylinkách

Pstruh na bylinkách

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pstruh patří mezi lososovité dravé ryby s lahodným a jemným masem. Stačí mu tak velice jednoduchá úprava. Pstruhy naplníme a potřeme směsí oleje, česneku a koření. Na…

Zbajdn

23 min

Bezmasé thajské kari

Bezmasé thajské kari

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Výrazné voňavé koření, pestrá směs dobré zeleniny, svěží citronová tráva a jemné kokosové mléko tvoří toto skvělé thajské kari. Ve směsi nechybí ani pikantní chilli a…

poslirecept

45 min

Červená kari pasta

Červená kari pasta

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Papričky zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky. Galgán nakrájíme na tenké plátky. Z limetek vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky.…

Hovězí rendang

Hovězí rendang

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…

badak

300 min

Medailonky na citronové trávě

Medailonky na citronové trávě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso nakrájíme na medailonky, potřeme bylinkovým máslem, lehce osolíme a necháme hodinu odpočinout při pokojové teplotě. Pár kuliček zeleného pepře dáme do hmoždíře a…

Thajský salát z ředkve a okurky

Thajský salát z ředkve a okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Očištěnou ředkev a okurky nastrouháme škrabkou na nudličky. Já mám přímo na julienne nudličky škrabku. Ale můžete zeleninu nejprve nakrájet na slabé plátky a ty pak na…

Ledový čaj / R-o-m-i-k

Ledový čaj / R-o-m-i-k

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

V konvici spražím ne vroucí vodou zelený čaj, mátu, meduňku a citrónovou trávu. Po cca 3 minutách odstraním čaj a trávu, meduňku s mátou ponechám. Osladím, ocitronuji…

Bylinkový kapr

Bylinkový kapr

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Očištěného kapra nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v lednici asi 3 hodiny uležet.Omyté bylinky si nasekáme. Na pekáč dáme plátky másla. Přidáme kapra,…

suslajda

30 min

Zeleninová pikantní polévka

Zeleninová pikantní polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Je na vás, zda na nudličky nebo kostičky.V hrnci rozpálíme olej a zeleninu na něm cca 5 minut restujeme.Přidáme koření,…

Tom kha kai (z Prostřeno)

Tom kha kai (z Prostřeno)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Krátce na oleji orestujeme najemno pokrájenou šalotku, přidáme česnek pokrájený na tenké plátky, krátce dorestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme kokosové mléko a krém…

Muflonek

90 min

Kotlety s pepřovým dipem

Kotlety s pepřovým dipem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso lehce naklepeme, okraje nařízneme, aby se během tepelné úpravy nezkroutily, osolíme, potřeme olivovým olejem a necháme cca 0,5hod. odpočinout. Na dip v hmoždíři…

1 2 3