Exotický bůček

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 70 minut 4 porce Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

1,2 kg vepřový bůček s kostí a kůží
600 g brambory větší
2 červené cibule
3 stroužky česneku
4 cm zázvor nakrájený
1 lžička směsi 5 koření
200 ml kokosové mléko
300 g Marináda rendang
1 skořice
1 hřebíček
1 anýz
1 kardamon
2 lžíce Tamarind
3 lžíce opraženého kokosu
1 lžička palmového cukru
1 šalotka
1 cm Galangal
2 kafírové lísty
1 citronova tráva
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do nakrajaneho bocika som ostrym nozom narezal kozu .( V nasich koncinach nie je bravcove velmi popularne tak sa da kupit lacno velmi pekny bocik). Maso som stedre ponatieral cinskou zmesou 5 koreni.

  2. Cesnak , cerstvy zazvor a cibulu som na hrubo nakrajal a dal do zapekacej misky, Mal som pekne zemiaky "ruzaky" ktore som len poriadne orajbal a nechal v supke a nakrajal na hrubsie platky.

  3. Do misky alebo na pekac som naukladal na striedacku zemiaky a ochuteny bocik. Vsetko som zalial marinadou Rendang ( mi sme ju vyrabali ) ale suroviny sa daju tazko zohnat a podobna sa da kupit v azijskych obchoch alebo retazcoch alebo pouzit inu podobnu kari omacku .Rendang je nepaliva. Vsetko zaliali kokosovyn nliekom a sup do truby.( sem tam podlial Treba skusat ale cca hodinu.Rendang je povazovane za suchsie kari ale velmi dobre drzi na mase.

Poznámka

My bociky lubime a ja mam dovolene eperimentovat.Tak tu je jedna verzia po ktorej sa len zaprasilo.A potom dobry chlebik do omacky parada.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 399 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Exotický bůček

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Ja tym ze zijem vonku mam vela surovin bezne v spajzi, a ked som zacal ukladat vsetky ingrediencie do rendang omacky ze je to nefer predpokladat ze to vsetci maju doma.
    Tak som ospravedlnil jasous ( jana) ktora tu reklamovala ich obchod na exoticke ingrediencie v sambalshope .:-8

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    To je krásný bůček a teda musí to být chuťovka.
    Tu marinádu jsem našla,dá se objednat.:-*:yes::yes:
    http://www.sambalshop.cz/store/goods-$000000B9$000...

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Nonyo, tolik masa a takhle večer:-?to je hřích, já jsem "masařka" a vůůůůbec mi to nedělá dobře, hned bych se do toho pustila:-D Dávám ti 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Nádhera;-);-);-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-DJani,zase jsme se potkaly u těch dobrot:-p:-D:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Marinádu Rendang neznám a s kokosovým mlékem jsem zatím ještě nic nedělala:-8ale recept je velice zajímavý a líbí se mi;-):-p+3:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nonya, ty máš nádherné recepty, něco, jako má misamant, ona má krásná indická jídla, ty zase exotická. Je každopádně fajn, že je zde máme, ikdyž já opět nevím co je to marinada rendang :-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: buček recepty bůček recepty na bůček bůček recept recepty buček recept na bůček recepty z bůčku sladkokyselý bůček bucek na skorici bůček ve skořici bůček na kari vietnamské recepty top recepty recept bucek rendeng marinadu na bravcovy bocik kari bůček top recepty z bůčku exotické recepty recept na grilovaný bůček s kostí vepřový bůček na kari recept

Zapomněl/a jsem heslo