

Kuřecí stehna - "Pikantní po thajsku"
Suroviny
- 8 horních a dolních kuřecích stehen
- Na marinádu:
- 2-3 PL kečupu
- 1 malý rajský protlak
- 6 stroužků prolisovaného česneku
- sůl podle chuti
- 4 PL olivového oleje
- 4 PL sójové omáčky
- 2 PL drcených chilli papriček
- 2 PL najemno nasekané citrónové trávy
- 4 PL hnědého cukru
- zelená nať z jarní cibulky
- špetka skořice
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny promícháme nebo rozmixujeme.
Do této marinády naložíme stehna. Necháme rozležet asi 2 hodiny a pak je za občasného obracení opékáme na grilu (nebo v troubě).
Podáváme s opečenými brambory.
Poznámka od kuchařky
Můžeme přidat i opečenou papriku a rajčátka. Skořice v marinádě a poté v chuti kuřete, je moc výborná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí stehna - "Pikantní po thajsku"
-
Tonda:Můžu tě ujistit, že u mého muže jo, jinak začni s menším množstvím a dochucuj dle potřeby
-
Tam mají být fakt 2 polévkové lžíce drcených chilli papriček
-
Všechno co je s kečupem můžu
-
Díky Vám všem
-
mám ráda pikantí jídla skořici na maso jsem už použila vím, že je to chutné, proto posílám boďana
+8
-
Děkuji za krásné foto, věřím, že jste si pochutnali Aničko
-
Ivuš
+7bodík
a poděkování za dobrou baštu na které jsme si pochutnali
Naložila jsem čtvrtky,takže bylo bez přílohy jen tak
-
Super
-
jarka skrobakova: kdyby jsi Jaruš věděla, čím já jsem fotila tady na začátku, asi by jsi se nasmála, pak jsem měla mobil jen a velká tma a nic
síla,no a teď mám Nicona, není to žádný zázrak
ale musela jsem si ním taky od dubna "drbat hlavu",jak na něj, no a jeden fígl je na světě, snad vydrží, uvidíme
chce to čas a trpělivost, pomohli mi ale jen lidičky- kolegové a kolegyňky tady odsud, takže jim právě děkuji moc
-
varilamyskakasicku: no tak to já nemám žádnou vychytávku a proto se musím pořád učit
, ale snad to také jednou zvládnu
-
-
jarka skrobakova: děkuji Jaruš,ty jsi číslo
já se pořád učím s tím focením, dostala jsem k narozkám od syna nový foták a až teď už si snad s ním i docela rozumíme, přišla jsem před týdnem na jednu vychytávku
a tak se jí držím
-
Ty Myšičko, co ráda vaříš kašičku , tohle se Ti moc povedlo hned bych si nabídla, vypadá to úžasně a foto tak to je krásné. Ty máš snad po kurzu focení. Já to tak nikdy nemám krásné
moc se mi líbí rcp super
+2
-
1974andrea: jejda, děkuji Andrejko
-
Tyhle asijské chutě mám moc ráda
. Jen tam máš Ivčo, najemno nasekané citronové šťávy, má být asi trávy, ne