Zlatý lín na bylinkách s citrónovou trávou

srettrus Kuchař: srettrus

Ryby 26 názorů

Suroviny

Zlatý lín
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
Šťáva z jedné limetky
125g másla
hladká mouka
indické koření
sůl
3 stébla citronové trávy
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné líny osušíme, důkladně prosolíme. Dovnitř ryby dáme šťávu z limetky, posypeme indickým kořením. Na závěr poprášíme lehce hladkou moukou. Vložíme do pekáče, obložíme bylinkami a citronovou trávou, kterou podélně rozřízneme napůl (kvůli aroma). Na závěr přidáme pokrájené máslo. Vložíme do předehřáté trouby na cca 180°C a pečeme přikryté cca 25-3O min, dle velikosti ryby. Poté pečeme odkryté dalších deset minut.

Poznámka

Indické koření...používám od f. Kotányi s názvem India, Tajemná Bombay.

Jinak co se ryb týče, jistě lze užít jakoukoliv.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 68 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zlatý lín na bylinkách s citrónovou trávou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: lín recepty lín obecný recepty lín recept recept lín recepty lín recepty ryby lin lín zlatý recept na lína lín obecný recept recept ryba lin očištění lína ryba lin recept lín recepty trouba recepty na lina ryba lín zlatý lín lín jak očistit lína obecneho lín obecný lín na bylinkách