Bún bò Huế (tradiční vietnamská polévka z města Hue)

Tantal Kuchař: Tantal

Polévky 2 názory

Suroviny

Na vývar:
1 kg vepřového ramínka
1 kg hovězí oháňky
1 lžíce Mam tom pasty
6 lžic rybí omáčky
cukr
sůl
4 stonky citrónové trávy
pepř
sůl
semínka annato
Na knedlíčky:
100 g krevet
300 g mletého masa
Vložky do polévky:
1 balení rýžových nudlí
1 ledový salát
bylinky (vietnamská bazalka, koriandr)
1 jarní cibulka
2 limetky
2 thajské chilli papričky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím že připravíme vývar. Kosti a maso vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme projít varem, poté vodu slijeme, tímto krokem kosti a maso omyjeme. Po tomto procesu zalijeme kosti a maso opět vodou, osolíme a necháme vařit, čím déle tím lépe, já vařím 4 hodiny. Až se vývar uvaří, vyndáme kosti a maso a dochutíme vývar rybí omáčkou, Mam tom pastou a cukrem. Dále přidáme semínka annato, které před tím zpěníme na trošce oleje. Maso, které jsme vyndali z vývaru, nakrájíme na tenké plátky.

  2. Citrónovou trávu namlátíme, aby uvolnila vůni a chuť a dáme do vývaru. Dále připravíme rýžové nudle, které namočíme do vroucí vody. Ledový salát a jarní cibulku nakrájíme na tenké proužky. Chilli papričky nasekáme nadrobno. Omyjeme bylinky a nasekáme je nahrubo, limetky pokrájíme na větší kousky. Tímto máme připravené vložky do polévky, které se dávají až do talíře, kde je vývar a každý si nandá podle své libosti.

  3. Dále připravíme masové knedlíčky. Rozmixujeme krevety a přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Knedlíčky se vaří ve vodě pár minut. Poté vkládáme do hotového vývaru.

Poznámka

Mohou se přidat i banánové květy, ale jsou těžko k sehnání.

Někdo přidává ještě chilli pastu, ale nemusí být.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bún bò Huế (tradiční vietnamská polévka z města Hue)

  • hosta hosta(moderátorka)

    Eja57: ;-) jsem opravila

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Ta fotka je :yes::yes::yes:
    V surovinách se krevety a mleté maso nějak připletly do vývaru, mohl by je tam někdo omylem hodit i s oháňkou a ramínkem...to asi ne....

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka bun bo

Zapomněl/a jsem heslo