Thajské zelené kari (green curry)

Suroviny

1 kuřecí prso
1 lžíce zelené kari pasty
3-5 lístků thajské limetky (prodávají sušené)
cca 3 cm zázvoru
1 citronová tráva
150 ml kokosového mléka
1 PL rybí omáčky
5 žampionů
hrst klíčků mungo
1 zelená paprika
1/2 cukety
čerstvá chilli paprička
lístky čerstvé thajské bazalky dle chuti
čerstvě vymačkaná limetková šťáva
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso nakrájejte na tenké proužky a osolte. Na hodně rozpálené pánvi s olejem ho orestujte a odložte stranou. To samé proveďte i se zeleninou, kterou nakrájejte na přibližně stejně velké kousky jako maso. Orestujte nakrájené houby, ke kterým přidejte cuketu a zelenou papriku. Opékejte dle tvrdosti a velikosti – cca 5 minut a dejte stranou.

  2. Ve stejné pánvi, na malém množství oleje opražte kari pastu, přidejte polovinu kokosového mléka a provařte do mírného zhoustnutí. Do vzniklé omáčky přidejte na plátky nakrájený zázvor, limetkové lístky, citronovou trávu (podélně rozpůlenou a trochu naklepanou tupou stranou nože), rybí omáčku a chilli (zázvor a citronová tráva vám dodává pouze chuť – po dokončení je vyjměte). Po převaření omáčky přidejte předem připravenou zeleninu a maso, přilijte zbytek kokosového mléka a nechte povařit do libovolné hustoty. Nakonec přidejte klíčky a dochuťte limetkovou šťávou, rybí omáčkou, čerstvými chilli papričkami. Po odstavení ze zdroje tepla přisypte posekané lístky bazalky.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Thajské zelené kari (green curry)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zelené curry thajské kari recept zelené curry recept thajské kari thajske kure na zelenem kari zelené kari recept kuřecí na zeleném curry polévka green curry recept na zelené kari recept zelene curry recepty ze zeleneho curry thajské curry recept zelený curry zelene curry recepty thajské recepty zelenina na zeleném kari kure na green curry zelené kari recepty greencury thajske greencurry