Linecké duo řezy jahodové
Recept ještě nebyl hodnocenV době, kdy jahody nemusí nosit Maruška z pohádky, ale jsou k dispozici v obchodech, lze připravit rodině lehké a chutné linecké jahodové řezy prakticky kdykoliv.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V době, kdy jahody nemusí nosit Maruška z pohádky, ale jsou k dispozici v obchodech, lze připravit rodině lehké a chutné linecké jahodové řezy prakticky kdykoliv.…
Nevíte co dělat se sklenicí arašídového másla? Zkusili jste už sušenky? Jestli ne, je nejvyšší čas to napravit. Není to těžká úloha ani pro začínajícího kuchtíka.…
Toto těsto se hodí jak na vánočku, tak i na velikonoční mazanec - je jen na vás co z něj vytvoříte. Zatímco uplést vánočku z několika pramenů umí dnes málokdo,…
Pokud máte v oblibě krémové moučníky, zkuste si upéct beránka podle tohoto receptu. Obě poloviny upečené každá zvlášť se k sobě spojí lahodným kakaovým krémem a beránka…
Tyto sušenky jsou moc dobré, nejlépe chutnají, když se trochu rozleží. To ale většinou nehrozí. Zmizí bleskově z talířků. Do sušenek můžete přidat třeba nakrájené sušené…
Kynuté těsto je tvárné a můžeme z něj připravit, kromě klasických buchet a koláčů, také netradičně tvarované záviny. Jedním z takových je tento cop, který naplníme směsí…
Vše zpracujeme a necháme odležet, formičky vysypeme moučkovým cukrem, po 3-4 dnech plníme. Na konec dáme celý piškot.
1- perníčky v příloze. Pokud vám nepůjde dát těsto dohromady a bude se drolit, stačí pomalinku přidávat mléko - ale je po troškách. 5- Změklé máslo s cukrem vyšleháme…
1- perníčky v příloze. Pokud vám nepůjde dát těsto dohromady a bude se drolit, stačí pomalinku přidávat mléko - ale je po troškách. 5- Změklé máslo s cukrem vyšleháme…
Ingredience na těsto vypracujeme do hladkého, nelepivého válečku. Zabalíme do fólie a dáme do lednice, nejlépe přes noc. Pak jej vyválíme asi na 2mm a vykrajujeme…
Zpracujeme všechny suroviny dohromady, těsto necháme chviličku odpočinout a tvoříme rohlíčky, které pečeme v předehřáté troubě a ještě horké obalujeme v cukru.
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto a necháme odpočinout. Tvoříme rohlíčky a pečeme do růžova na 170 stupních. Teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.…
Vše si připravíme v míse a hněteme až se nám těsto nelepí na ruce. Necháme v potravinové fólii odpočinout půl hodinky.
Heru s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Vmícháme ořechy a nakonec dochutíme rumem. Na dno každého papírového košíčku dáme ořechovou směs a zalejeme čokoládou…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici 2 hodiny odpočinout. Potom vyválíme placku, vykrojíme rohlíčky, které upečeme ve středně vyhřáté troubě (160 °C)…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme tvary, polovinu z nich, vykrojíme s otvorem uprostřed,…
V míse smícháme mouku , prášek, sůl, vanilkový cukr, Heru, sodu a jogurt. Řádně prohněteme do úplného spojení. Máme-li těsto řidší, přidáme mouku. Těsto vyválíme na…
Troubu si rozehřejeme na 200°C. Ze surovin si na vále zpracujeme těsto. Těsto se lepí, takže občas podsypáváme hladkou moukou. Nakonec pak do těsta zaválíme rozinky a…
Z těchto surovin zpracujeme vláčné těsto do kterého přidáme malou špetičku soli. Těsto rozválíme, vykrájíme různé tvary a v rozehřáté troubě upečeme. Ještě horké obalíme…
Heru utřeme s cukrem krupicí a postupně přidáváme mouku, kakao, jeden vanilkový cukr, skořici a 40 g namletých ořechů. Rukama uhněteme těsto, které má konzistenci…
Ze všech surovin uděláme těsto,necháme v lednici hodinku nebo přes noc odpočinout,potom tvoříme rohlíčky a pečeme ve vyhřáté troubě asi na 180°C.Ještě teplé obalujeme v…
Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme srdíčka. Pečeme na 200°C asi 10 minut. Poté rozdělíme srdíčka na sudé počty (spodky a vršky). Vrchní namáčíme v polevě z bílé…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Králík v marinádě podle starověkého receptu je báječně šťavnatý a křehký, sladkokyselá omáčka k němu skvěle ladí
Retro moučník štěpánskou omeletu si můžete připravit podle ČSN. Nadýchaný piškotový dezert báječně chutná s čerstvými jahodami
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli