Jablka pod peřinou

Suroviny

Na těsto:
400 g hladké mouky
1 vejce
8 lžic mléka
kypřící prášek
1x hera
1 lžíce cukru
Na náplň:
2 kg jablek
2x vanilkový cukr
2x vanilkový pudink
lžička rumu
5 lžic cukru (můžete i méně)

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto a necháme v ledničce chvíli odpočinou. Zatím si připravíme z jablek náplň - oloupeme je, nastrouháme nahrubo a přimícháme ostatní suroviny.

  2. Těsto rozpůlíme na dva kusy, rozválíme a naplníme. Pečeme zhruba 30 -40 minut na 170°C. Můžete plnit i tvarohovou náplní. Těsto je výborné a jemné.

Komentáře k receptu Jablka pod peřinou

  • maru maru(neregistrovaný)

    Vinikající, už jsem ho pekla 3x, moc, moc chutnal.:yes::-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Kristýnko - moc hezký křehký koláč:-D:yes: a díky pudinkům i šťavnatý

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Pěkně sis vyhrála;-):-KHezký receptík:-p+2:yes:

    Odpovědět

  • kikinulka kikinulka(autorka receptu)

    Ano ano, z těsta + karobové bonbóny

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    mooc hezký koláčiček:-p:-p:-K:yes::yes:
    ty ozdůbky jsou z těsta:-O:-? velice hezounké:-*:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jablka pod peřinkou recepty z jablek jablka recepty top recepty z jablek babicovy recepty 30.10. 2011 jablkapod pořinkou jablková koláč pod peřinou jbblka pod peřinou jablkový moučník s peřinou jablka ve vanilkove perine jablko- recepty jablka recept