Telecí pečeně z pomalého hrnce
Recept ještě nebyl hodnocenMaso si předem naložíme. Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Zalijeme olejem a přidáme promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli. Necháme aspoň do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso si předem naložíme. Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Zalijeme olejem a přidáme promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli. Necháme aspoň do…
Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku asi 30min v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného hrnce a omyjeme papiňák. …
V pánvi vhodné na pečení v troubě roztopíme máslo.Maso vykostíme a kůži malinko nakrájíme do mřížky. Osolíme, opepříme a nejdříve stranou bez kůže opékáme na másle. Když…
Grilovací sezóna se zvolna začne rozbíhat. Udělejte si zahřívací kolo s grilovanou klasikou - jemným plísňovým sýrem. Doplněný o grilovací koření, bylinky a šunku vás…
Plněné tortilly můžeme použít jako lehký oběd nebo dobrou večeři. Tortillu potřeme pestem z černých fazolí, rajčat a chilli papričky a naplníme směsí z kuřecího masa…
Svérázný popis zapečených francouzských brambor vás jistě zláká k vyzkoušení. Brambory zapékané s uzeninami a dochucené zajímavou kombinací tavených sýrů chutnají dobře…
Vepřový kořínek nebo-li pajšl je opomíjenou surovinou v kuchyni. Je to chyba - při dobrém zpracování se z něj může stát lahůdka na talíři. Dobře provařte maso, zbavte ho…
Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, zeleninu na kousky, česnek prolisujeme.Na sádle dozlatova osmahneme cibuli a na ní pak osolené a opepřené kostky masa.Přidáme…
Maso nakrájíme na plátky a nařežeme místy po obvodu. Osolíme, posypeme směsí tymiánu a rozdrceného jalovce s pepřem, pokapeme worcesterskou omáčkou. V kastrolku na…
Tvarůžky rozdrtíme mačkadlem na brambory, zalijeme smetanou a v uzavřené nádobě necháme na kuchyňské lince odpočinout do druhého dne.Do domácí pekárny vložíme suroviny…
Očistíme houby i cibuli a nasekáme nadrobno. Šunku nakrájíme na nudličky. V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a přidáme šunku i houby a orestujeme. Přidáme…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.Mezitím připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone…
Maso pokrájíme na nudličky, cibuli nahrubo. Smícháme se všemi ostatními surovinami, urovnáme do sádlem vymazaného pekáčku a upečeme ve vyhřáté troubě.
Kuřecí prsíčka naklepeme a posypeme solí, malinko pepřem, a navrch posypeme tymiánem, celé zalijeme olivovým olejem a dáme do lednice trochu uležet...(podle času). Na…
Smícháme sádlo s na drobno nasekanými bylinkami, hořčicí a česnekem. Nenaklapené maso, na okrajích proříznuté, aby se nekroutilo, osolíme a opepříme.Vzniklou marinádou…
Na oleji z konzervy osmažíme cibulku, přidáme prosciutto, tuňáka, česnek a rychle orestujeme. Pokud je potřeba, přidáme trošku olivového oleje. Osolíme, přidáme koření,…
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme smetanu.Pokud smetana vře, přihodíme sušenou bazalku a tymián. Nezapomeneme ani na česnek.Nakonec omáčku smícháme s uvařenými…
Na oleji zprudka opečeme osolená kuřecí prsa.Prsa vyjmeme a zpěníme na drobno nakrájenou cibulku.Prsa vrátíme, přidáme koření a za občasného podlévání dusíme do měkka.…
Mleté maso postříkáme vodou(je pak jemnější), osolíme a smícháme, dál přidáme koření-oregano,bazalku,tymián,pepř,jalovec a 2 vejce. Smícháme pěkně rukou a dáme tolik…
Oškrábané brambory nakrájíme na 0,5 cm plátky, posolíme a opepříme. Sýr a slaninu nakrájíme na přibližně stejné kousky. Smetanu rozmícháme s máslem, hořčicí a křenem.…
Maso nakrájíme na středně velké kostky a zprudka opečeme na sádle, nebo oleji. Do nádoby z pomalého hrnce dáme oloupané a na čtvrtky nakrájené žampiony, mrkev na…
Na alobal kápneme olej a poklademe plátky brambor.Maso z krkovice naklepem,osolíme,opepříme a potřeme hořčicí.Kdo má rád kečup,tak místo hořčice může použít kečup.Na…
Křepelky jsem očistil a naporcoval. Na prsou jsem je rozřízl, stehna a křidýlka oddělil. Vše jsem opláchl, osolil a opepřil. Na dvou lžících másla jsem uškvařil na…
Na másle usmažíme tmavou jíšku. Zalijeme 1,5 litrem vody a vyšleháme metličkou, aby nevznikly hrudky. Přidáme kostku bujónu, opět vyšleháme metličkou a provaříme. Pak do…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33