Vepřová panenka s mrkví a žampiony

Vepřové maso Doba přípravy: 25 min + 1 hodina uležení 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 25 min + 1 hodina uležení 0 názorů

Suroviny 2 porce

200 g vepřové panenky
2 středně velké mrkve
4 menší žampiony
1 lžička másla
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
tymián
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na tenší plátky a dlaní je stlačíme.
    Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem.
    Maso vložíme do misky, přidáme lžíci olivového oleje a necháme stát cca 1 hodinu.

  2. V nepřilnavé pánvi roztopíme máslo, přidáme panenku, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a asi 10 minut opékáme, panenku obracíme.
    Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě asi 5 minut opékáme, až žampiony mírně změknou.

  3. Směs podlijeme troškou vody nebo vývarem a už jen krátce provaříme.
    Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Zdroj - recepty od Břicháče Toma

Komentáře k receptu Vepřová panenka s mrkví a žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové na žampionech s mrkví vepřové na žampionech a mrkví veprova panenka s mrkví