Duhový dort
Recept ještě nebyl hodnocenVsechny ingredience na dort vyslehame, postupne si odebirame mensi mnozstvi do nejake nadobky a testo obarvime potravinarskym barvivem. Peceme v dortove forme max. 1cm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vsechny ingredience na dort vyslehame, postupne si odebirame mensi mnozstvi do nejake nadobky a testo obarvime potravinarskym barvivem. Peceme v dortove forme max. 1cm…
I kynutý moučník k lze připravit o něco zdravější. Stačí použít plnohodnotnou mouku a nechat působit klasický kvásek. Hned bude mít hotový mazanec (nebo vánočka) kromě …
Mouku dáme do mísy, přidáme mandle,cukr, sůl, a vejce a máslo. Rychle zpracujeme. Necháme odpočinout. Potom 2/3 těsta vyválíme. Vyložíme jím formu. Ze zbytku uděláme…
Do misky dát mouku, peč. prášek, sůl, tuk, vejce a propracovávat těsto, přidat vodu s octem (nepřelít). Vypracvovat hladké nelepivé těsto. Udělat bochánek a těsto…
Žloutky ušlehat s cukrem do běla, přidat olej, část mouky prosít s kakaem a nakonec zbytek mouky se sněhem z bílků, lehce vmícháme, pečeme ve vymazané vysypané formě asi…
Žloutky ušlehat s cukrem do běla, přidat olej, část mouky prosít s kakaem a nakonec zbytek mouky se sněhem z bílků, lehce vmícháme, pečeme ve vymazané vysypané formě asi…
Cukr, máslo, vejce, prášek do pečiva a mouku smícháme dohromady v drobenku. Část (větší) drobenky nasypeme na vymazaný plech, pak si připravíme tvarohovou náplň, kterou…
Cheesecake patří mezi jeden z těch receptů, které mohou vypadat náročně. Existuje mnoho variant, pečené i nepečené varianty, ale ten klasický newyorský je naprosto…
Košíčky vonící rumem s máslovým krémem a v tolika možných obměnách, jako třeba s kandovaným ovocem, polité čokoládou, nebo s oříšky. Vypadají nádherně a ještě lépe…
Smícháme sypké suroviny, přidáme rozdrobený změklý tuk, vejce a mléko a vypracujeme těsto. Necháme v chladu chvíli odpočinout, připravíme plech s pečicím papírem a lehce…
Uvařit pudink dle návodu, do horkého pudinku přidáme rum, cukr pořádně promíchat, aby nebyly v pudinku hrudky.Necháme vystydnout a pak mažeme střídavě na sušenky, mažeme…
Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka. Polovinu koleček dáme na plech s pečícím papírem. Druhou polovinu vykrojíme menším kruhovým tvořítkem, takže nám zbyde kruh, který…
Jsou mezi námi milovníci rybízu, ale také ti, co se mu vyhýbají kvůli semínkům. Koláče z tohoto receptu se však nemusíte obávat, rybíz v něm není tolik výrazný a semínka…
Z přísad vypracujeme vláčné těsto, které necháme cca 30 minut kynout, poté ho rozprostřeme na vymaštěný a vysypaný plech.Tvaroh vyšleháme s cukrem, pudinkovým přáškem,…
Kompoty se ve velkém zavařovaly zejména v dobách našich babiček a prababiček, nicméně dodnes mají své kouzlo. Nejčastěji se připravuje z různého sezónního ovoce, ale za…
Nejprve připravíme těsto. Ve vyšší misce vyšleháme bílky. V jiné nádobě vyšleháme žloutky s cukrem a vodou do husté pěny. Pak ke žloutkům přidáme mouku, kakao a…
Prvně si připravíme kvásek zhruba z vlažného mléka, droždí a asi 1 lžičky cukru. Do mísy dáme mouku, žloutky, sůl, máslo, zbytek cukru, vanilku a citronovou kůru.…
Máslo, cukr a žloutky vyšlehejte. Přidejte kůru, vanilku a postupně mouku. Zpracujte těsto a nechte alespoň 2 hodiny zabalené ve fólii v lednici. Ideálně přes noc.Těsto…
Vše smícháme a vlhkýma rukama tvoříme tenké placičky, které usušíme při 42 stupních. Během sušení obracíme.
Rozpustíme máslo s cukrem a přidáme vejce. Poté přidáváme všechny ostatní suroviny a vznikne hodně tuhá hmota, kterou rozředíme mlékem. Vše důkladne propracujeme a z…
Suché přísady prosijeme na vál a přidáme nakrájený tuk, vejce. Těsto dobře propracujeme, zabalíme do folie a dáme alespoň na půl hodiny do ledničky.Pak vyválíme,…
Drobné křehké pečivo plněné nadýchanou cukrovou pěnou. To jsou kremrole. Tukové těsto se šlehačkou jednoduše vypracujeme, necháme uležet a poté jej motáme na trubičky.…
V dortové formě upečte vanilkový korpus dle receptu. Po úplném vychladnutí rozkrojte korpus na dva silnější a jeden tenčí plát (příp. na tři silnější a jeden tenčí).…
V dortové formě upečte vanilkový korpus dle receptu. Po úplném vychladnutí rozkrojte korpus na dva silnější a jeden tenčí plát (příp. na tři silnější a jeden tenčí).…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Josef Maršálek upekl žemlovku podle babičky Boženky: Důležitý je výběr správně starého pečiva, radí cukrář
Upečte si koláč: Na přípravu skvělého křehkého těsta vám stačí jen tři ingredience! Víte, které to jsou?
Sezóna horkých polévek: Jak na perfektní celestýnské nebo fritátové nudle? Základem je dokonalé palačinkové těsto