Pudinkové řezy se zakysankou
Recept ještě nebyl hodnocenMilovníci pudinkových moučníků zpozorněte. V těchto řezech se chuť nadýchaného piškotu snoubí s vanilkovým pudinkem, zakysanou smetanou a čokoládou. Dokonalé spojení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Milovníci pudinkových moučníků zpozorněte. V těchto řezech se chuť nadýchaného piškotu snoubí s vanilkovým pudinkem, zakysanou smetanou a čokoládou. Dokonalé spojení…
Chlupaté knedlíky patří mezi rodinné stříbro staré české kuchyně. K pečenému vepřovému masu se zelím jsou možná oblíbenější než knedlíky houskové či bramborové. Pokud…
Koláče se vzorem zapečeného pudinku jsou velmi oblíbené. Kombinace jemného vláčného korpusu a svěží vrchní vrstvy zakysané smetany je opravdu lahodná. Proto obliba…
Každá rodina má svůj recept na vajíčkovou pomazánku léty prověřený. Zejména po Velikonocích, kdy je vajec nadbytek, přijde vhod. Připravili jsme si pro vás variantu s…
Cuketový nákyp je jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak zužitkovat nadbytek cukety ze zahrádky. Využijete do něj i větší přerostlé kusy. Jeho příprava je velmi snadná a…
Po dobrém obědě je potřeba kousek něčeho dobrého na zub. Šátečky z kynutého těsta se sladkou, skořicí provoněnou jablečnou náplní budou to pravé. Připravit je není…
Řízky naklepeme a nakrájíme na jemné nudličky. Smícháme s vejcem a škrobem a necháme chvíli odležet. Mezitím si nakrájíme papriku, pór, cibuli, mrkev a zelí. Rozpálíme…
Výborné řezy s ovocem, po kterých nezůstane ani drobeček. To je buchta se zvláštním názvem "hrk", jenž vznikl podle způsobu přípravy krému - ingredience se dají do misky…
Obalované řízky máme rádi, ať už jsou z vepřového, telecího nebo kuřecího masa. Nemusíme je smažit jen v klasickém trojobalu. Tentokrát si připravíme kuřecí prsa v…
Vláčný mrkvový moučník s tvarohovo-pudinkovou vrstvou je ideální pro chvíle, kdy chcete upéct něco jednoduchého a přitom výjimečného. Mrkev dodává těstu jemnost a…
Z listového těsta uděláme výborný slaný koláč velmi snadno. Náplň připravíme z osmažené slaniny a pórku, zalité směsí smetany, vajec a strouhaného sýra. Koláč zapečeme…
V jedné misce smícháme hladkou a hrubou mouku společně s práškem do pečiva a špetkou soli.V druhé misce vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny a postupně zašleháváme…
Brambory uvařte ve slupce, vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno.Přidejte vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujte těsto, které nelepí.Z vypracovaného těsta…
Netradiční nápad na velmi chutné sýrové sušenky, které jistě využijete jako pohoštění na dětskou oslavu, na posezení s přáteli, nebo večer k vínu. Připravíme je…
Netradiční nápad na velmi chutné sýrové sušenky, které jistě využijete jako pohoštění na dětskou oslavu, na posezení s přáteli, nebo večer k vínu. Připravíme je…
Nedělní moučník připravíte třeba i z padaných jablek. Vaším přičiněním se přemění v parádní lahůdku. Vláčný piškot, vrstva jablečné hmoty a kopec šlehačky. Vše pořádně…
Perfektně nadýchaný, voňavý a navíc s pořádnou vrstvou sladkého krému. To je dezert, který můžete připravit podle našeho receptu. Tento moučník bude ozdobou vašeho menu…
Tuto elegantní snídani, která v kavárnách často stojí nemalé peníze, si snadno připravíte i doma za zlomek ceny. Dozlatova opečená houska s plátky kvalitní šunky,…
Žloutky vyšleháme s cukrem, přilijeme vlažnou rozpuštěnou Heru a vodu. Vše promícháme. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme sníh z bílků…
Listové těsto si rozkrojíme na 2 kusy a každou část rozválíme asi na 2-3 mm hrubé placky.Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na oleji, aby změkla.Klobásy…
Makovec, který je lehký jako vánek a ještě navíc se honosí sladkokyselou čepicí sněhového krému, rozhodně stojí za vyzkoušení. Nejen milovníci máku budou spokojeně mlsat…
Kuřecí rarášci v křupavém kabátku zaujmou na první sousto. Podávat je můžete s oblíbenou přílohou jako hlavní chod nebo jako slané mlsání třeba k pivu. Vyjímat se budou…