Šumavské topinky

majka Kuchařka:

Ostatní 3 názory

57

Suroviny

8 krajíců chleba
8 vajíček
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
8 plátků vepřové šunky
10 dkg storuhané Nivy
(zelenina na ozdobu)
rajče
salátová okurka
paprika
petrželová nať aj
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krajíčky chlaba opečeme na oleji jako klasické topinky.

  2. Ještě horké je potřeme rozetřeným česnekem.

  3. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vlijeme na na ní osolené a opepřené vejce.

  4. Připravíme polotuhou vaječnou směs. Tu navrstvíme na připravené topinky, posypeme strouhaným sýrem a dozdobíme plátkem šunky.

  5. Celé nakonec dozdobíme pokrájenou zeleninou.

Poznámka

Kdo nemá rád Nivu, použije strouhaný Eidam nebo jiný sýr podle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šumavské topinky

  • ella1 ella1

    to je krásný;-)

    Odpovědět

  • Zbynek; Zbynek;(neregistrovaný)

    do sumavske topinky proste nepatri cibule. smazte si svoje vejce jak chcete ale neprznete tenhle recept. klasika je opečený toast, potřený česnekem, smažená vejce a navrch strouhaný sýr. případně kečup na chuť. :-(

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Topinky jsem udělala v topinkovači - nemám ráda ty nasáklé tukem. Je to takový teplý obložený česnekový chlebíček - moc dobrý.:yes: +;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo