Povidloň
Neobvyklý dezert pocházející ze Šumavy je sice náročnější na přípravu, ale výsledný efekt rozhodně stojí za to. Povidloň, tvořený vrstvou povidel a tvarohového krému se smetanou mezi dvěma pláty nadýchaného odpalovaného těsta, se po odležení doslova rozplývá na jazyku.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 9 160 kJ / 2 189 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,28 g |
Tuky | 130,25 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 886 mg |
Sodík | 765 mg |
Sůl | 1,82 g |
Sacharidy | 168,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace: Apetit 10/2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2014 22:16
20. 11. 2014 14:44
26. 10. 2014 07:59
Michaela Medkova: určitě vyzkoušej, nebudeš litovat
25. 10. 2014 19:43
23. 10. 2014 14:49
17. 10. 2014 10:06
17. 10. 2014 09:44
16. 10. 2014 22:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 minutami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 50 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Staročeský“ dezert povidloň je hitem i moderních cukráren. Jak jej dnes pečou na Šumavě?
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Báječná Paní Walewská: Vyzkoušejte polský moučník pojmenovaný po milence Napoleona
Další recepty
Tématické fráze: povidloň povidloň recept povidloň z kvildy recept na povidloň recept povidloň recepty povidlon povidloň - recept zákusek povidloň povidloň z odpalovaného těsta povidlon apetit povidlon recepty povidlín peceni povidlon povidlon kvilda kvilda povidloň povidloň z kvildy recept povidloň recept apetit odpalované těsto povidloň apetit povidloň dezert povidlon
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka hladká, vejce, tvaroh polotučný, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, povidla švestková, rum, cukr moučkový, máslo
Povidloň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rNz4
8 názorů