Měkká vánočka na sváteční snídani

sabipupp Kuchařka:

Doba přípravy: 40 minut práce 6 porcí Moučníky , Kynuté 9 názorů

43

Suroviny

450 g hladké mouky
30 g droždí
1 celé vejce
100 g cukru
1 vanilkový cukr
1,5 dcl mléka
kůra z jednoho citronu
špetka soli
6 cl rumu
80 g rozinek
špetka skořice
80 g rozpuštěného másla
40 g mandlí
Na potření:
1 vejce
2 lžíce rumu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, trochy mléka a cukru uděláme kvásek. Do mísy dáme všechny ingredience kromě rozinek (rozinky naložíme 2 dny předem, nejlépe s rumem a špetkou skořice) a mandlí. Přilijeme kvásek a rozpuštěné máslo (pozor, hlavně ne horké). Zaděláme těsto, nakonec přidáme rozinky a část mandlí, nasekaných, a po zapracování do těsta necháme těsto přikryté utěrkou na teplém místě vykynout.

    Po vykynutí rozdělíme na 5 či 6 stejných dílů - podle toho, z kolika copů budeme vánočku plést. Z dílů uděláme copánky, které dáváme na sebe 3, 2 nebo i 1. Zapneme troubu na 30 stupňů a opět necháme vánočku dobře vykynout, cca 20 minut.
    Potřeme rozšlehaným vejcem s rumem, posypeme rozsekanými mandlemi a dáme péci. Pečeme asi 40 minut na 190 stupňů. Hotovou vánočku můžeme pocukrovat a podávat s ranní kávičkou či s kakaem.

Poznámka

Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Měkká vánočka na sváteční snídani

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo