Hruškový nákyp z veky s čokoládou

Hella Kuchařka:

Doba přípravy: 10 min + 30 min pečení PT0H40M PT0H30M PT0H10M 4 porce Sladká jídla 3 názory

55

Suroviny

8 krajíčků chlebíčkové veky nebo toastového chleba
250 ml mléka
1 lžíce moučkového cukru
3 vejce
4 hrušky
1/2 lžičky prášku do pečiva
máslo
strouhanka
čokoláda na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Veku nebo chleba natrháme na menší kousky a zalijeme mlékem. Když se veka nasákne, rukou nebo šlehačem jí úplně rozmělníme.

  2. Žloutky našleháme se lžící horké vody a lžící moučkového cukru do pěny a přidáme k těstu.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zamícháme do něj prášek do pečiva.

  4. Všechno smícháme opatrně dohromady, polovinu nalejeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, poklademe plátky hrušek a zakryjeme zbytkem těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 30 minut až povrch zrůžoví.

  5. Na talíři zdobíme rozehřátou čokoládou. Jíme teplé, ale chutná i studené. Kdo má rád, může ochutit i skořicovým cukrem.

Poznámka

Vlastní úprava receptu z Dadalovy kuchařky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hruškový nákyp z veky s čokoládou

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo