Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 883 kJ / 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,51 g |
Tuky | 41,32 g |
Vláknina | 5,18 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 2,36 g |
Sůl | 5,42 g |
Sacharidy | 9,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme do chladu. Mezitím si připravíme nádivku. Špenát necháme rozmrznout. Nakrájíme krkovičku i veku, dáme do mísy a pokropíme mlékem. Přidáme špenát, vajíčko, utřený česnek, na maličké kostky nasekanou trošku špeku, špetku muškátového oříšku a trochu pepře. Promícháme a případně přidáme i trošku strouhanky tak, aby nám vzniklo těstíčko.
Krok 2: Vyndáme si bůček a nádivku nacpeme do vyříznuté kapsy. Pekáček vymažeme zbytkem špeku, poklademe na dno cibuli nakrájenou na kolečka, položíme na ni bůček kůží dolu a vše podlijeme černým pivem. Nemusíme šetřit, ale nemělo by sahat na úroveň nádivky. Maso posypeme kmínem, pekáč přiklopíme a dáme pomalu péci do trouby rozpálené na sto dvacet stupňů. Po třech hodinách bůček odklopíme, polijeme šťávou a dopečeme ho na sto osmdesát stupňů, aby nám vznikla křupavá kůrčička. Podle potřeby během pečení poléváme šťávou. Podáváme buď jen s nádivkou a nebo s bramborem (vařeným i pečeným).
Zveřejněno 12. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček na černém pivu s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GX83
Moje poznámka
Bůček na černém pivu s nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GX83
Nejnovější recepty
Sváteční banánový chlebíček s kokosem a fíky
Přidáno před 2 hodinami
Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Přidáno před 3 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Přidáno před 5 hodinami
Pompův Bělehrad
Přidáno před 18 hodinami
Řezy s meruňkami s dvojbarevným piškotem
Přidáno před 20 hodinami
Linecký jablíčkový koláč s piškoty
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak vypadal novoroční oběd v Lánech? Podávala se svíčková, tradičně netradiční čočka i speciální palačinky
Šulánky z bramborového těsta posypané mákem a cukrem a zalité máslem jsou výborným jídlem nejen pro děti
KVÍZ: Podaří se vám letos zhubnout? Aneb jak jste na tom s informacemi o zdravém životním stylu?
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
wimra před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Ajinta před 2 hodinami
Celozrnné housky
Mirek22 před 2 hodinami
Vepřové na česneku se špenátem 1
TerezaD před 2 hodinami
Květáková polévka II
Fitulka před 3 hodinami
Domácí chléb bez hnětení
Romana.ludvova před 4 hodinami
Medová kachna s jablky
Trol60 před 4 hodinami
Květákový dhál
houba před 4 hodinami
Tarhoňa v krémové dýňové omáčce s opečenými žampiony
Glapet před 4 hodinami
Rizoto s máslovou dýní
Glapet před 4 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší nádivka do bůčku,
pečený bůček na černém pivu,
buček na pivě,
bůček na pivu,
pomalu pečený bůček na černém pivu,
nejlepší nádivka do,bůčku,
bůček špička,
pečený bůček špička,
pomalu pečený bůček na cernem na černém pivu,
pečeny bůček na černem pivě,
búčkové nádivky,
buček s černým pivem,
nádivka k bůčku,
vepřový búček na černém pivu,
bucek na cernempive,
búček pečený na černém pivu,
nádivka do búčku,
peceny bucek podle stupky,
plněný vepřový bůček na černém pivu,
nejlepsi nadivka do peceneho bucku
Suroviny:
bůček,
pivo černé,
cibule,
kmín celý,
pepř celý,
sůl bylinková,
krkovice uzená,
veka,
špenát listový mražený,
vejce,
česnek,
špek,
mléko,
strouhanka,
ořech muškátový
Komentáře (2)