Knedlík jemný

toprecepty.cz Kuchař:

Přílohy 2 názory

21

Suroviny

Veka
housky nebo rohlíky (asi 6 housek)
2-3 lžíce oleje
1 dcl mléka
3 žloutky
2 hrstičky strouhanky
ze 3 bílků sníh
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Veka se nakrájí na plátky, namočí se do mléka, které smícháme s olejem, žloutky, solí. Bílky se ušlehají, půlka se zamíchá do těsta a další půlka jen lehce v pracuje.

  2. Namažeme alobal pečlivě máslem, těsto do toho lehce zavineme (pozor nabude) a vaříme asi 1/2 až 3/4 hodiny.

Poznámka

Přibližně pro tři osoby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Knedlík jemný

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ladka, recept nie je môj, ja som len realizovala a nafotila, už dosť dávno...ale pamätám si, že chutil ;-):-D U nás na výhode sa takéto knedle nerobia, vždy je to kysnutý knedlík, buď čistý ( taký robievame my ) alebo s kockami žemlí, ale tiež kysnutý.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No Teri, kde ten recept byl? Babička teda alobal neměla, ale dělala stejně a jednoduše, takže díííky za připomenutí a budu realizovat, no jo bodík dám předem, recept znám ;-);-):-p:-p:yes::yes:
    Díky za náhodné recepty:yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo