

Knedlík jemný
Suroviny
- Veka
- housky nebo rohlíky (asi 6 housek)
- 2-3 lžíce oleje
- 1 dcl mléka
- 3 žloutky
- 2 hrstičky strouhanky
- ze 3 bílků sníh
- sůl
Postup přípravy receptu
Veka se nakrájí na plátky, namočí se do mléka, které smícháme s olejem, žloutky, solí. Bílky se ušlehají, půlka se zamíchá do těsta a další půlka jen lehce v pracuje.
Namažeme alobal pečlivě máslem, těsto do toho lehce zavineme (pozor nabude) a vaříme asi 1/2 až 3/4 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Přibližně pro tři osoby.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Knedlík jemný
-
Ladka, recept nie je môj, ja som len realizovala a nafotila, už dosť dávno...ale pamätám si, že chutil
U nás na výhode sa takéto knedle nerobia, vždy je to kysnutý knedlík, buď čistý ( taký robievame my ) alebo s kockami žemlí, ale tiež kysnutý.
-
No Teri, kde ten recept byl? Babička teda alobal neměla, ale dělala stejně a jednoduše, takže díííky za připomenutí a budu realizovat, no jo bodík dám předem, recept znám
Díky za náhodné recepty