

Jemný knedlík
Suroviny
- veka
- vejce
- mléko
- mouka
- sůl
- olej
- popřípadě zelená petrželka
Postup přípravy receptu
Veka se nakrájí na 1 cm silné plátky. Vejce, mléko, troška mouky a sůl se rozšlehá vidličkou.
Plátky se do tohoto namočí z obou stran a v rozpáleném oleji rychle mírně opečou.
Posypou se petrželkou a podávají se s čímkoliv, k čemu je dobrý knedlík. Je to šikovný příkrm k masu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jemný knedlík
-
Souhlas, tohle je víc než knedlík chleba ve vajíčku :).
-
A pročpak se to jemnuje knedlík? Vždyt to s knedlíkem nemá parnic společného
-
U nás se dělá místo veky chleba když zbyde,a ten máme rádi buď jen tak samotný a nebo namazat hořtici a cibuli na to a kyselou okurku,pak je to takové jako smaženka.
Ale jako přílohu bych to viděla též velmi hutné.
-
dobré a jemné to skutečně je, ale jako přílohu k už tak těžkému masu bych si večku nasáklou tukem asi nezvolila
...děti si jí teď dávají spolu s rajčátkem ke svačině