Krůta pečená s bůčkem, plněná nádivkou s bylinkami

Suroviny

1 krůta (4000 g)
500 g bůčku
180 g na kostičky pokrájené slaniny
200 g veky (rohlíků)
150 g másla na pečení
vývar z drobů
2 vejce
špetka muškátového květu
pepř
hrst nasekaných bylinek (petrželky, pažitky)

Postup přípravy receptu

  1. Krůtu dobře prosolíme a necháme odležet.
    Veku nebo jiné pečivo pokrájíme na kostičky, pokropíme vývarem a necháme vsáknout. Přimícháme muškátový květ, petrželku, pažitku a žloutky. Vsypeme na kostičky pokrájenou slaninu. Podle chuti osolíme. Na závěr vše zlehka smícháme se sněhem z bílků.

  2. Nádivkou naplníme krůtu a kůži přichytíme párátky nebo sešijeme.

  3. Křídla a nohy přichytíme k tělu krůty nití a přivážeme. Krůtu vložíme hrudí nahoru do pekáče, vymazaného máslem, přidáme bůček a podlijeme trochou vývaru (vody). Přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů. Upečený bůček vyjmeme a uchováváme dál v teple. Krůtu pečeme cca 180 minut na 160 stupňů.

  4. Během pečení podléváme maso výpekem a několikrát krůtu obrátíme. Pak odstraníme horní pekáček a krůtu pečeme dál dozlatova. Před dopečením vložíme ke krůtě zpět bůček.
    Maso podáváme s brambory.

Poznámka od kuchařky

Bůček nám krůtu krásně promastí.

Komentáře k receptu Krůta pečená s bůčkem, plněná nádivkou s bylinkami

  • casino casino

    No, s bůčkem se zhusta peče kde co a proč tedy ne i nádivkou plněná krůta, že :-p

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená krůta kruta recepty pečená kachna s bůčkem kruta recept pečená krůta recept plněná pečená krůta pečene kure s buckem hruď krůta pečená krůta s nádivkou pečená kruta recepty kruta pečená nadivana kruta bucek s krutou kachna pečená s bůčkem kuře s bůčkem recept krůta krůta plněná jablky pečené krůtí stehno s bůčkem maso plnene bylinkami plnená kruta pečená