Bezinkový džem (rosol) z květů
Recept ještě nebyl hodnocenBez černý je u nás velmi rozšířený. Jeho voňavé květy se dají využít na spoustu způsobů od čaje po sirup. Vyzkoušejte si připravit výborný džem s jemnou chutí, kterou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bez černý je u nás velmi rozšířený. Jeho voňavé květy se dají využít na spoustu způsobů od čaje po sirup. Vyzkoušejte si připravit výborný džem s jemnou chutí, kterou…
Opláchnuté bezinky otrháme od třapin a prolisujeme na strojku na ovoce.Odváženou šťávu smícháme s převařenou vodou, cukrem a kyselinou citronovou a za občasného…
V míse smícháme suroviny na preferment a zakryté proti prachu a osýchání jej v teple necháme kvasit 10-12 hodin.Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto (pracoval robot)…
V míse smícháme suroviny na preferment a zakryté proti prachu a osýchání jej v teple necháme kvasit 10-12 hodin.Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto (pracoval robot)…
Na rozkvas vše dobře rozmícháme a necháme zakryté kvasit asi 12-14 hodin v teplé místnosti.K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a vymísíme těsto, které necháme…
Na rozkvas vše dobře rozmícháme a necháme zakryté kvasit asi 12-14 hodin v teplé místnosti.K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a vymísíme těsto, které necháme…
Z vlažné vody, kvasnic a lžičky cukru uděláme kvásek. Pak ho zapracujeme do osolené mouky, do které jsme také promíchali lžičku kurkumy. Nakonec přidáme i olej - tuk se…
Suroviny na omládek dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně také hodinu…
Suroviny na omládek dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně také hodinu…
Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté proti osychání necháme kvasit v teple asi 9-12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které je třeba…
Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté proti osychání necháme kvasit v teple asi 9-12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které je třeba…
Ve několika lžících vody rozmícháme cukr, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin) do řídkého těstíčka a necháme asi 20 minut kynout.…
Ze všech surovin vypracujeme rukama kompaktní pevné těsto. Vodu přidáváme podle potřeby, záleží na tom, jak řídké máme arašídové máslo.Polévkovou lžící odebíráme kousky…
Jáhly patří mezi opomíjené suroviny, přitom jsou velice cennou a výživnou surovinou. Připravit z nich můžeme i snadné cukroví. Nepečené kuličky mají základ z vařených…
Mandle namočíme do vody a necháme nejlépe do druhého dne.Rajčata zalijeme horkou vodou a necháme chvíli namočená.Do mixéru dáme namočené mandle, lahůdkové droždí,…
Milujete vůni čerstvě upečeného kváskového chleba? Na jaře ho můžete jednoduše ozvláštnit – přidejte do těsta nasekané mladé kopřivy. Pak už jen nechte kynout a upečte…
Milujete vůni čerstvě upečeného kváskového chleba? Na jaře ho můžete jednoduše ozvláštnit – přidejte do těsta nasekané mladé kopřivy. Pak už jen nechte kynout a upečte…
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).Hotový vyklepneme z formy a na…
Ke kvásku přidáme ostatní suroviny (bez oliv) a uhněteme pružné těsto. Tepve ke konci hnětení přidáme drobně pokrájené nebo posekané olivy a zapracujeme je do těsta.Po…
Všechny ingredience rozšleháme hnětačem asi 8 minut, až vznikne hladká hmota. Necháme chvilku odpočinout.Grilovací pánev nepatrně vymažeme olivovým olejem. Na…
V misce vidličkou prošleháme majolku se zakysanou smetanou a vajíčkem, přidáme vodu, bylinky, špetku soli a vmícháme mouku. Směs můžete malinko okořenit - dala jsem…
Všechny suroviny rozmixujeme dohladka, přelijeme do vysoké sklenice a vychutnáváme.
Mouku smícháme s oběma prášky (prášek do pečiva + prášek do perníku), s kakaem a skořicí. Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme horkou vodu,…
Jablka oloupeme, pokrájíme na kostky, přidáme 300 ml vody, celou skořici a krátce povaříme. Do změklých jablek přidáme ještě rozmrazený rybíz a dál krátce povaříme.…