Kaštanová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenJednou z klasických podzimních pochoutek jsou jedlé kaštany. Jejich nasládlá chuť tvoří skvělý základ lahodné krémové polévky. Polévku ozdobíme rukolou, zakysanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednou z klasických podzimních pochoutek jsou jedlé kaštany. Jejich nasládlá chuť tvoří skvělý základ lahodné krémové polévky. Polévku ozdobíme rukolou, zakysanou…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Talíř horké jarní polévky, příjemně vonící po majoránce, s nočky z dětské krupičky, vás spolehlivě zasytí a tak může být i…
Talíř horké polévky vždy příjemně zahřeje a zasytí. Pokud máte zahrádku plnou kedluben, vyzkoušejte připravit polévku plnou této nízkokalorické zeleniny, se zakysanou…
Zadělávaný květák s hráškem na paprice je chutným zeleninovým pokrmem. Přidejte smetanu pro zjemnění a zahustěte pokrm máslovou jíškou. Omáčka z mléka a zeleninového…
Jemné noky obalené v dušeném červeném zelí a doplněné žampiony tvoří originální vegetariánské jídlo, které zasytí a zároveň potěší svou barevností i chutí.
Tahle polévka s krásně sytou oranžovou barvou na vás dýchne podzimem. Díky kokosovému mléku je sametově jemná, ale chilli jí dává lehký říz. Polévka vás příjemně zasytí…
Sóju namočíme aspoň na 12 hod a uvaríme. Scedíme a necháme odkvapkať. Do vymasteného pekáča dáme na plátky narezané zemiaky, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom. Na…
Cizrna je, stejně jako ostatní luštěniny, bohatá na vlákninu a bílkoviny, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, svalů a kůže. Pokud jí použijeme už zavařenou, odpadá…
Snadný vegetariánský oběd z divoké rýže hotový do 30 minut. Stačí přidat cibulky, červenou papriku, brokolici a kukuřici a váš talíř vás ohromí svými barvami. Čerstvý…
Plněné vinné listy jsou netradiční pochoutkou, kterou lze snadno připravit na grilu. Jejich chuť je neotřelá a svěží, pochutnají si na nich i vegetariáni. Náplň z…
Zeleninový vývar přivedeme k varu a přidáme nakrájené řapíky celeru a propláchnutou čočku.Vaříme do změknutí čočky. Krátce před koncem přilijeme kokosové mléko, v kterém…
Celou kýtu naložíme do dvou Halali směsí a necháme v chladu několik dní uležet (měla jsem maso naložené 5 dní), přičemž každý den maso otáčíme, aby se dokonale uleželo,…
Lilek omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme péct do trouby na 15 minut na 200…
V hrnci na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, zasypeme ji mletou paprikou a lehce osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, vše zalijeme vývarem a…
Krůtí krky osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Pak je vložíme do zeleninového vývaru , kam přidáme i bobkový list a vaříme asi 40 min. (maso…
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme houby, šalotku, kmín a orestujeme. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme vývarem. Rozšleháme,…
Propláchneme pohanku, zalijeme vroucím vývarem, přikryjeme ji (já dávám opatrně pod peřinu) a nechám ji cca 30 minut nabobtnat. Někde doporučují vařit, já již nevařím,…
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji.Přidáme rajčatový protlak a rýži. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit.Poté postupně přiléváme vývar a…
Troubu rozehřejte na 180 °C.Králíka naporcujte na požadovaný počet porcí a každou z nich dobře osolte a opepřete. Následně každý kousek obalte pěkně ve slanině. Většinou…
Šalotku nakrájíme na drobno a zesklovatíme na másle. Přidáme tarhoňu a chvíli opékáme. Vsypeme mouku a po zamíchání zalijeme studeným vývarem. Přidáme koření a sůl.Z…
Houby očistíme, nakrájíme, posolíme a podusíme na jedné lžíci másla.V hrnci rozehřejeme druhou lžíci másla, zasypeme moukou a uděláme jíšku.Zalijeme ji zeleninovým…
Květák rozebereme na růžičky. Brambor a cibuli nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle. Rozpustíme máslo, zpěníme cibulku a česnek nakrájený na…
Pokud máte remosku, jistě je to váš oblíbený kuchyňský pomocník. Ať už připravíte tohle výtečné kuře s bramborami ve všední den, nebo o víkendu, chutnat bude stejně…
Jemné králičí maso je velmi zdravé a můžete ho připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho v zajímavé omáčce ochucené medem a hořčicí a určitě si pochutnáte. Na přípravě…