Středomořská polévka se zelím a fazolemi
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci na polévku rozehřejeme trochu olivového oleje, vložíme nakrájenou mrkev, cibuli, fenykl a krátce orestujeme. Po několika minutách přidáme nakrájený česnek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci na polévku rozehřejeme trochu olivového oleje, vložíme nakrájenou mrkev, cibuli, fenykl a krátce orestujeme. Po několika minutách přidáme nakrájený česnek,…
Kuřecí stehna z obou stran osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka, která na rozehřátém oleji necháme zesklovatět. Přidáme kuřecí…
Listy kapusty dáme do vroucí osolené vody na 2 minuty, aby změkly. Vyndáme, necháme okapat a vykrojíme "žebra", které jsou uprostřed, aby se nám listy při balení…
Z kousku (cca 3 cm) očištěné mrkve a neoloupané cukety nakrájíme tenké nudličky a dáme stranou.Vývar přivedeme k varu, osolíme a vložíme oloupané a nakrájené brambory,…
Kapustu nakrájíme na nudličky, mrkev, celer a brambory na kostičky, cibuli nadrobno.Na másle opečeme cibuli, mrkev, celer a brambory.Pak přidáme kapustu ještě krátce…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Do rozpáleného oleje v hrnci (2 l) dáme cibuli, mrkev a brambory. Za stálého promíchávání-rádo se přichytává…
Brambory a mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, zalijeme studeným vývarem a uvaříme doměkka. Trochu brambor a mrkve vyndáme a ostatní i s vývarem rozmixujeme…
Krkovičku jemně naklepeme a po stranách na několika místech nařízneme, aby se nám při pečení nekroutila.Připravíme marinádu a každý plátek masa marinádou na jedné straně…
Kapustu omyjeme a vaříme ve vývaru do poloměkka. Nasekáme ji na drobno, smícháme s vajíčky, nakrájenou slaninou, prolisovaným česnekem, majoránkou, osolíme, opepříme.…
Do vařicího vývaru dáme kostky brambor a česnek nakrájený na jemné plátky. Fazole dobře propláchneme. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme do polévky fazole, případně…
V hrnci na oleji orestujeme mírně cibuli, pak přidáme veškerou zeleninu, chvilku podusíme, přidáme vodu, koření, kostky vývarů a vaříme. Až je všechno měkké přidáme…
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme 125g na větší kousky pokrájených hub o osmahneme. Jakmile začnou houby pouštět šťávu přisypeme rýži, promícháme a…
Do hrnce nalijeme trochu oleje, nasypeme velmi drobně nasekanou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme drobně nastrouhanou nebo nasekanou mrkev s česnekem a necháme 1…
Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, po chvíli přihodíme česnek nakrájený na plátky a cukety pokrájené na půlkolečka nebo čtvrtkolečka. Chvilku restujeme. Pak…
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihodíme nasekaný česnek, všechno koření mimo papričky, zamícháme, přidáme cizrnu, zalijeme vývarem,…
Tofu překrojíme na dva trojúhelníky a každý překrojíme v půlce, budeme mít 4 kousky. Mouku rozkvedláme v mléce, přidáme vejce, libeček a sůl. Těstíčko našleháme a tofu…
Česnek nakrájíme na tenké plátky, slaninu na drobné kostky. Odblaníme a očistíme králičí maso a prošpikujeme tak polovinou slaniny a asi čtyřmi stroužky nakrájeného…
1) Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. 2) Oloupeme a nakrájíme bramboru na malé kostičky, očistíme a nakrájíme mrkev na půlkolečka. 3) Do hrnce dáme máslo s…
Květák rozebereme na drobné a přibližně stejné růžičky. Dáme ho do vyšší pánve a zalijeme mlékem jen tak, aby bylo zároveň s květákem. Přidáme sůl, koření a vaříme do…
Celer oloupeme a rozřízneme na čtvrtiny, jednu dáme bokem. Mrkve a petržel oškrábeme a rozpůlíme, pórek omyjeme. Jednu cibuli omyjeme a neloupanou rozčtvrtíme. Ve…
Fenykl očistěte a lístky dejte stranou.Rozehřejte máslo s olivovým olejem ve velké pánvi při střední teplotě. Přidejte kousky fenyklu a smažte, dokud fenykl nezačne…
Do hrnce dáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem, přidáme špetku majoránky, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut.Polévku odstavíme, přidáme creme…
Kuskus dobře promícháme s dvěma lžícemi olivového oleje. Vývar smícháme se smetanou a utřeným česnekem, přivedeme k varu a nalijeme na kuskus. Promícháme, přiklopíme a…
Cizrna je, stejně jako ostatní luštěniny, bohatá na vlákninu a bílkoviny, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, svalů a kůže. Pokud jí použijeme už zavařenou, odpadá…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přidáno 4. 5. 2024 06:45