Brambory s mrkví, dušené na másle a rozmarýnu

Suroviny

400 g brambor
250-300 g mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
snítka rozmarýnu
sušená petrželka nebo libeček
zeleninový vývar
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky. Rozehřejeme lžíci másla a zpěníme s drobně nakrájenou cibuli, česnekem a nasekaným rozmarýnem (podle chuti).

  2. Přidáme mrkev a brambory a restujeme pár minut. Podlijeme vývarem, ale jen do poloviny zeleniny tak, aby se dusila. Přidáme sůl, bylinky a pepř. Dle potřeby podléváme a dusíme do změknutí.

  3. Do hotové zeleniny (neměla by obsahovat vodu) zamícháme druhou lžíci másla, které tu zeleninu obalí. Už jen krátce prohřejeme. Podáváme jako přílohu k různě upraveným masům nebo rybě.

Komentáře k receptu Brambory s mrkví, dušené na másle a rozmarýnu

  • Evajz3 Evajz3

    Neměla jsem rozmarýn tak jsem dala tymián, i tak to bylo velmi chutné. Jako lehčí jídlo stačí i samotné bez masa.
    :yes:

    Odpovědět

  • rihana rihana

    To dělám často, ještě k tomu přidám zmražené fazolky a frknu to do papiňáku. To pěti minut mám přílohu hotovou.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: dušená mrkev brambory dušená mrkev na másle dušená mrkev s bramborem brambor s mrkvi brambory s mrkví dušená mrkev dušená zelenina na masle s bramborem dušena mrkev s bramborama dušená mrkev a brambory brambory a mrkev recept recepty z bílých fazolí dušená mrkev k k rybě parmice dušená dušená mrkev na másle s bramborem recepty z vařených brambor a mrkve dušená mrkev s rozmarýnu recepty z mrkve dušená mrkev s rozmarýnem dušená mrkev recept brambory dušená mrkev