Kapr na másle se smetanovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocen°°Kapří filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a zvolna z obou stran opečeme na rozpuštěném másle. Vyjmeme je a uchováme v teple. °°Výpek zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
°°Kapří filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a zvolna z obou stran opečeme na rozpuštěném másle. Vyjmeme je a uchováme v teple. °°Výpek zalijeme…
Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka, nať nakrájíme též, ale…
Snadný vegetariánský oběd z divoké rýže hotový do 30 minut. Stačí přidat cibulky, červenou papriku, brokolici a kukuřici a váš talíř vás ohromí svými barvami. Čerstvý…
Kapustu dobře omyjeme a očistíme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme košťál a nakrájíme na tenké proužky. Do vroucího vývaru přidáme pokrájenou kapustu a vaříme pod…
Na másle restujeme cibuli s trochou česneku a nastrouhanou mrkví, zalijeme 1,5 l vodou, osolíme a necháme 10 min.povařit.Nakonec přidáme trošku zeleninového vývaru. Na…
V hrnci smícháme zeleninový vývar s hořčicí a medem a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Poté přidáme kysanou smetanu a na…
Bulgur uvaříme podle návodu na sáčku v zeleninovém vývaru a schováme jej do tepla, nejlépe do peřin. Cibuli, rajčata a šunku nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme…
Sojový granulát uvaříme dle návodu v zeleninovém vývaru s oreganem a cayenským pepřem. Poté jej co nejvíce vymačkáme, abychom se zbavili co nejvíce tekutin. Necháme…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zeleninu nastrouháme. Rozehřejeme olej, zpěníme cibuli s česnekem a přidáme zeleninu. Chvíli restujeme a nalijeme pyré.Přidáme…
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, chvíli smažíme, vmícháme papriky, chilli a zalijeme chladným vývarem.Polévku rozšleháme,…
V hrnci na troše olivového oleje zpěníme 1 cibuli a 4 stroužky česneku nasekané najemno. Přidejte 400 g krájených loupaných rajčat (i z plechovky), 500 ml zeleninového…
Cibuli si nakrájíme na měsíčky, na pánev si dáme plátek másla s troškou oleje a cibuli osmažíme, přidáme na menší kostky nakrájené maso, česnek na plátky, pórek na…
Očistíme pórky, zelené části odřízneme, dáme je stranou a pórky nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na…
Na rozpuštěné máslo přidám nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, restuji do světle hněda. Přidám nakrájené papriky, kedluben, česnek, chilli papričky a opět vše…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme, pokrájíme na kolečka a vložíme na chvíli povařit do vývaru.Pak cibuli i s…
Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka. Ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme zbytek surovin a zpracujeme těsto.Vytvarujeme tenké válečky a…
Na pánvičce na oleji opražíme mouku a vytvoříme si tak jíšku.Zalijeme studeným vývarem, do kterého naházíme na půlkolečka nakrájenou mrkev, pórek a cibuli a květák…
Očistěte houby a nakrájejte je na menší kusy. V hrnci rozpusťte máslo a krátce na něm houby orestujte spolu s kmínem.Vše zalijte vývarem a přidejte oloupané brambory…
Vaření s červenou čočkou má své nesporné výhody. Nenadýmá a je velmi rychle hotová. Tato polévka z červené čočky s mrkví, zázvorem a česnekem je chuťově skvělá a zahřeje…
Čočka na kyselo je klasický a chutný způsob, jak připravit čočku. K dochucení v tomto případě použijeme vinný ocet. Abychom jídlo trochu odlehčili, vynecháme máslovou…
Krůtí maso můžete připravit na mnoho způsobů. Je vyzrálejší a mnohem chutnější než jiné druhy drůbežího masa. Odležením zkřehne i velký kus stehna a po upečení se…
Dýňová polévka patří mezi stálice podzimních a zimních polévek, protože je velmi snadná, rychle hotová, zahřeje vás a zasytí. V tomto receptu vyniká nápadité zdobení…
K chladnějším dnům rozhodně patří polévky. Pokud fandíte sytým zeleninovým polévkám, tahle z kadeřávku a fazolí je přesně pro vás. Kadeřávek neboli kadeřavá kapusta má…
Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Šťavnaté plátky vepřového masa jsou krátce opečené do zlatova, což…