Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávaný květák s brambory a koprem

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 632 kJ /
390 kcal
Bílkoviny11,85 g
Tuky17,90 g
Vláknina3,98 g
Cholesterol 249 mg
Sodík 62 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy43,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky. Omytý květák rozebereme na přibližně stejné růžičky. Brambory i s květákem zalijeme asi do poloviny vývarem a doplníme mlékem po povrch zeleniny. Uvaříme i s kořením na skus, aby se zelenina nerozvařila. Krok 2: Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme papriku, mouku a uděláme jíšku. Vývar z květáku a brambor scedíme a jíšku tím zalijeme. Povaříme asi 10-15 minut. Zeleninu spojíme s povařenou jíškou. Krok 3: Ve smetaně rozšleháme žloutek a úplně před koncem přidáme ke květáku. Necháme už jen zavařit a odstavíme. Dochutíme špetkou cukru, pepřem, případně pár kapkami citronové šťávy. Do hotové omáčky vmícháme čerstvý kopr. Podáváme s chlebem nebo jen tak.

Zveřejněno 29. 9. 2016

Poznámka autorky mika59

Kdo nemá rád kopr, může vyměnit třeba za petrželku nebo pažitku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaný květák s brambory a koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8DDl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaný květák s brambory a koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8DDl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

srettka: Moc děkuji..:-K:-K:-K

Jelikož jsem udržovala při životě v ledničce květák a nebyla chuť ani na smažený, ani na mozeček, ani na naši klasickou květákovou polévku, tak jsem šla hledat recept. A tenhle recept je teda skvělej. Strašně mi to chutná, už jsem snědla dva talíře a nevím jestli jsem skončila:-D. Nepřidávala jsem kopr, nechala jsem to bez kopru, ale i tak je to vynikající:yes::yes::yes: Takže mohu vřele doporučit:-K

Kdo není maso žrout,tak si určitě pochutná.Super recept,miluji tyhle jídla.Díky za inspiraci ....:-):-*

Děkuji za zajímavou inspiraci, jídlo bylo chutné a snadné na přípravu.Určitě zopakuji :-):yes:

dexulka: ;-) Janako: ;-) Děkuji za vyzkoušení jsem ráda, že chutnalo....:-K:-K:-)

Všem děkuji za milé komentáře...:-K:-);-)

Vyzkoušela jsem, a je to skvělé :yes: :-D

<3moc dobry napad,urcite vyzkousim:yes::-K

:yes::yes: Palce mi fungují, takže?? :-K:yes:

S palcem přijmu určitě jindy, je to lákavé, líbí:yes:

palce dnes nefungují :-(
ale opravdu se mi to líbí :yes: :-)

pěkné, chci Tí dát palec, ale nejde mi to přidat, vpravo nahoře, at klikám, jak klikám, :yes::yes: tak nevím, kde je problém, pěkné Mili:-K

Ivace64: Díky Ivanko :-)
mysulka: Díky Leni ;-):-)

<3:yes:

Tématické fráze:
zadelavany kvetak, kvetak recepty, recepty z květáku, zadělávaný květák recept, jak zavarit kvetak, zadělávaný květák s bramborem, květák kopr, květak s koprem, recepty s květákem, recepty na květák, recepty květák, květák kopr recept, květákové recepty, květák recept, květák s bramborem, zadélávaný kveták s bramborem a mrkví, květák s bramborem, recept na květák, zadelavany lilek, kopr květák

Suroviny:
květák, brambory, cibulka jarní, vývar zeleninový, mléko, máslo, mouka hladká, smetana na vaření, žloutek, koření nové koření, bobkový list, paprika sušená sladká, pepř, cukr, kopr, vejce

Přidat fotografie receptu