Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné závitky

Zelné závitky plněné mletým masem jsou oblíbená klasika, kterou dělávaly už naše babičky. Balíčky ze zelných listů skrývají plátek šunky a váleček šťavnatého, dobře ochuceného masa. Podáváme je s kečupovou omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Žemli nakrájíme na malé kostičky a zalijeme trochou vody. Necháme nabobtnat. Přidáme mleté maso, vejce, nadrobno nasekaný špek, rozetřené stroužky česneku, mletý pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a nakonec z masové směsi vytvoříme osm stejně velkých válečků. Krok 2: Zelné listy spaříme v horké vodě a vyřízneme prostřední košťál. Na každý list položíme plátek šunky a váleček masa, zabalíme a převážeme nití. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přilijeme kečup, vývar a promícháme. Do omáčky vložíme připravené závitky. Dusíme asi 20 minut. Krok 4: Závitky vyndáme a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v hrnku vody. Krátce povaříme alespoň 15 minut, podle chuti osladíme a přisolíme. Závitky vrátíme do omáčky. Krok 5: Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

Zveřejněno 14. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkEpK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkEpK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí hlávkové, šunka, maso mleté, žemle, vejce, špek, česnek, sůl, pepř mletý, cibule, olej, kečup sladký, vývar zeleninový, mouka hladká, cukr písek

Přidat fotografie receptu