Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut + naložení masa 3 porce Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

1/2 kg vepřové kýty (nejlépe ze selete)
1 malá kedlubna
1 malý fenykl
1 malá mrkev
1 střední cibule
3 stroužky česneku
zeleninový vývar
olej
Solamyl
pepř
sůl
máslo
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na středně silné plátky a zlehka naklepeme.

  2. Naklepané plátky masa potřeme rozetřeným česnekem se solí.

  3. Maso necháme v chladu nejlépe do následujícího dne odležet.

  4. Kedlubnu, fenykl, mrkev a cibuli nakrájíme na tenké plátky.

  5. Naložené plátky masa opékáme zprudka na pánvi s troškou oleje do zlatohnědé barvy.

  6. Po opečení maso uchováme mimo pánev v teple a do výpeku z masa dáme nakrájenou zeleninu (kedlubnu, mrkev, fenykl, cibuli) a necháme zlehka opékat. J

  7. akmile je zelenina opečena tak, že je akorát na skus – tedy ani tvrdá a ani rozvařená přidáme cca 1,5 dl zeleninového vývaru – pokud není, pomůže půl kostky zeleninového bujonu.

  8. Necháme projít jednou krátkým varem a velmi zlehka zahustíme lžičkou škrobu Solamyl rozmíchanou v trošce vody.

  9. Jakmile se nám šťáva zahustí, již nevaříme a máme hotovo. Dle chuti a potřeby můžeme osolit a opepřit, případně přidat kousek másla pro zjemnění. Výbornou přílohou jsou čínské nudle nebo rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mňamkové jídlo:-p+:yes::yes:Fenykl používám akorát do čaje,v jídle takto přidaný také neznám:-*může to být zajímavá chuť:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, maso je mi jasné, ale fenykl jsem ještě neochutnala, neznám teda jeho chuť a jak vidím je čím dál víc používaný a chválený a tak ho budu muset vyzkoušet. Dávám ti 6.boda:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Říkám si - Colombo dává vždy fotku, kde je? - on se mi recept otevřel v polovině a já ji hledala pod receptem místo nahoře :-O:-8 a to je ráno! :-D:-D) Jinak fenykl s kýtou musím zkusit, dělal jsem krkovici a bylo to výborné, :-p:yes:

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    Dobrý den paní Jano,pokud nakládám nebo restuji jakékoliv maso,lehce ho zapráším solamylem,ono se pak rychle na pánvi či grilu zatáhne,nepustí šťávu a není tím pádem tvrdé.
    Jinak recept vypadá výborně:yes:

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    A sakra... Takže cestou z práce k řezníkovi, a bude zaděláno na večeři!!:-( a to sem chtěl dneska pracovat u vyjídání zbytků z lednice!!! :-( Do fajrontu snad nevydržím!!!;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Otto, jako vždy, ty umíš. Já mám s kýtou problém.:-S A nejen já, nevím proč. Ikdyž bych ji měla naklepanou, naloženou, nemám ten cit na to, abych ji orestovala jen tu dobu, co je třeba a pak je tvrdá:-(, což mne dost mrzí:-S. recept je krásný a za to, že já jsem tele ty nemůžeš, takže PLUS!!!:-D:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová kýta se zeleninou vepřove minutky jídla z vepřové kýty pokrmy z veprove kyty jídla z kýty minutková jídla recepty teplá zelenina recept recepty na minutky z vepřového masa minutková jídla vepřova kyta na zelenine jídlo z vepřové kýty vepřová kýta recepty minutková šťáva jídlo z kýty vepřová kýta na zelenině recepty vepřová kýta na štávě kyta jako minutka vepřová kyta recepty z veprove kyty teplá zelenina

Zapomněl/a jsem heslo