

Fazolová gulášovka
Suroviny cca 2,5l polévky
- 1/2 kg červených fazolí
- 1 papriková klobása (měkčí druh)
- 2 světlé klobásy
- 2 velké cibule
- 2 PL sladké červené papriky
- 4 stroužky česneku
- kostka bujonu (bez chemických fujtajblů)
- 2 malé rajské protlaky
- 2 PL oleje
- 2 ČL octa
- 1 ČL cukru
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Fazole si buď namočíme den předem a nebo zkrátka vaříme přímo a do měkka. Vařila jsem bez namáčení v tlaku cca 70 minut.
Zahřejeme olej a osmažíme na něm na kolečka pokrájené klobásy, až pustí tuk. Přihodíme cibule na drobno, osolíme a zesklovatíme. Pak odstavíme a dáme papriku, česnek a dobře promícháme. Nakonec vmícháme oba protlaky.
Z uvařených fazolí oddělíme jednu třetinu i s trochou fazolového vývaru. Zbylé dvě třetiny i s vývarem nalijeme na základ. Rozdrobíme bujon a dolijeme vodu, aby byly fazole potopené. Necháme chvilku provařit.
Zbytek fazolí s vývarem rozmixujeme na kaši a tou polévku dohustíme. Přidáme cukr, ocet, pepř a sůl dáme už jen dle vlastní chuti. Je to vydatná husťačka. Není nutno hustit moukou.
Poznámka od kuchařky
Původně jsem chtěla dělat guláš, ale nakonec jsem změnila plán a je z toho dobrá polévka ;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazolová gulášovka
-
přidávám bodík, přidávám ke svým oblíbeným, tento recept se mi moc zamlouvá
-
Myslím,že tohle uvařím,receptu na fazolovou polévku nikdy není dost!
-
Znám, vařím a taky milujeme
-
jirka66:poteseni na me strane, a at chutna i drahe polovicce
p.s. jeste lepsi je druhy den, kdyz se odlezi a chute se jeste vice propoji -
Tak sem ji uvařřil a udělal sem kompromis
Pouze jeden protlak. Musím uznat výborná polévka. Tato si určitě zaslouží uložení do oblíbených. Musím ještě počkat na hodnocení od manželky, ale věřím že bude kladné
-
-
jirka66:Jirko, to je blbý, za naší rodinu: změní dost, tu se s protlakem miluje..... Vyber jiný recept, nebo fakt jednoduše vynechej a písni zkušenost a je to vyřešené
-
Tak to si mosím uvařit. Mimochodem jak moc se změní chuť pokud vynechám protlak? Já totiž moc spojení fazole a protlak nemusím.
Jinak samozdřejmě bodík a už je uložena v oblíbených.
-
-
Toto je fazolová frankfurtská, gulášovka je z masa, ale jinak vypadá výborně
-
srettka:moc pekné a 14.bod
-
Paráda
Teda holky, vy se dneska předháníte, takové delikatesky, ani nestačím rozdávat body
-
Parádní polévečka
+
-
Hmmm, ta musí být dobrá
-
vydařená atomovka