Sečuánské kuřecí nudličky s rýží
Recept ještě nebyl hodnocenPokrmy asijské kuchyně se hodí v horkých letních dnech i pro evropské destinace. Rychlá příprava, vyladěná chuť a dávka exotiky láká usednout k talíři. A dokonce nejen v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokrmy asijské kuchyně se hodí v horkých letních dnech i pro evropské destinace. Rychlá příprava, vyladěná chuť a dávka exotiky láká usednout k talíři. A dokonce nejen v…
Tato pečená kuřecí křídla se marinují jen krátce, ale i tak stihnou přejmout veškeré chutě. Marináda na nich při pečení lehce zkaramelizuje, voní po zázvoru a chutná…
Ramen je asijská vydatná polévka založená na výborném vývaru a množství zeleniny a nudlí. Pikantním dochucením vás ramen zasytí, doplní energií a zahřeje v chladnějších…
Ochutnejte toto výborné rychlé jídlo inspirované asijskou kuchyní. Kuře jen osolíte, smícháte se škrobem a osmažíte. Poté ho zalijete jednoduchou sladko-pikantní omáčkou…
Chicken Vindaloo je tradiční indické jídlo s typickou, velmi pálivou chutí. Kuřecí maso marinované ve Vindaloo pastě má velmi výraznou chuť, ale jakmile tento pokrm…
Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru…
Asijská kuchyně je velice oblíbená pro své pestré chutě. Pro skvělou kuřecí čínu nemusíte do nejbližšího asijského bistra, zvládnete si ji dle našeho receptu připravit i…
1 cibuli restujeme na olivovém oleji přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 min. Do masa si nařízneme kapsu a opatrně naklepeme. Kapsu osolíme,…
Med je léty osvědčeným pomocníkem na zimní neduhy a bolesti v krku. Se zázvorem a citronem mu to jde skvěle dohromady. Připravte si tuto kombinaci bojovníků proti…
Kuřecí kousky v dýňové omáčce jsou dokonalou kombinací jemného masa a krémové, lehce nasládlé omáčky z dýně. Tento podzimní pokrm zaujme svou chutí i barvou a navíc je…
Korma je aromatický indický pokrm s kousky šťavnatého kuřete. Základ tvoří restovaná cibule s rajčaty, fenyklovými semínky a výraznou kari pastou. Na závěr se přidá…
Do hrnce dáme rozpustit máslo a olivový olej. Oloupeme cibuli, nakrájíme na drobno a restujeme ji (až začne zlátnout).Mezitím připravíme dýni - rozkrojíme, vydlabeme…
Ananas se často v kuchyni používá, neboť masové pokrmy se díky ananasu stávají daleko vláčnější a měkčí. Společně s kuřecím masem dobře chuťově ladí a nám jen zbývá si…
1) Mouku, sodu, kypřící prášek, cukr a všechno koření smícháme v míse. 2) V jiné míse smícháme vejce, podmáslí, extrakt a olej, po smíchání přidáme nastrouhanou mrkev s…
Lehce pikantní kuřecí maso, naložené v medu a chilli – to opravdu stojí za to! Po tomto jídle se budete olizovat! Sladké omáčky s trochou té pikantnosti skvěle fungují s…
Med a sojovou omáčku smícháme a přidáme prolisovaný česnek.Maso dáme do pekáčku a posypeme zázvorem.Přelijeme směsí a pečeme přikryté.Před dopečením sundáme víčko a…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
Zázvorový sirup je osvědčeným domácím pomocníkem v boji proti virům a nachlazení. Díky kombinaci čerstvého zázvoru, citronu a medu má silné protizánětlivé a…
V menším, hlubším hrnci s pokličkou, kde se nám natěsno vejde celý kus masa, umícháme z uvedených surovin marinádu.Do očištěného a osušeného masa uděláme ostrým nožem…
Těsto, ovoce a drobenka. To jsou tři základní suroviny, které znamenají jediné, a to, že se seběhne celá rodina na ochutnávku. Jemný koláč je z tvarohového těsta,…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Panenku očistíme, osušíme, opepříme, potřeme důkladně olejem a necháme zakryté asi 30 minut odležet při pokojové teplotě.Zatím dáme do rendlíčku sezamový olej, jemně…
Nejdříve očištěné maso a zeleninu nakrájíme na nudličky. Rozpálíme wok nebo hlubokou pánev, dáme olej a zprudka opečeme maso ze všech stran. Přidáme připravený nasekaný…
Kandovaný zázvor je nejenom zdravé mlsání. Působí protizánětlivě, pomáhá uvolňovat svaly, zmírňuje únavu, dodává energii a vitalitu. Přidat ho můžeme do různých moučníků…