Játrovo-bůčková paštika

cathleen Kuchařka: cathleen

Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

700 g laloku
300 g tučnějšího bůčku
600 g vepřových jater
7 vajec
talíř krájené cibule
250 g sádla
3 kl sladké papriky
1 kl zázvoru
1-2 pl majoránky rozemnuté v dlaních
2 kl pepře
necelá 1 kl mletého hřebíčku
cca 20-25 g soli
500-700 ml vývaru z masa
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lalok a bůček uvaříme v mírně osolené vodě, necháme zchladnout a pak je na masovém mlýnku umeleme i se syrovými játry.

  2. Na sádle osmahneme krájenou cibuli jen do mazlava a vychladlé i s rozklepnutými vejci přidáme k masu.

  3. Paštiku osolíme, okořeníme a naředíme chladným vývarem, dobře promixujeme, nalijeme do 2/3 výšky sklenic a zavaříme - 2 hodiny při 100 °C.

Poznámka

Kdysi jsem paštiky mixovala v klasickém mixéru, nyní si práci usnadňuji mixérem ponorným. Jde to rychle, dobře a nezašpiním tolik nádobí.

Většinu soli přidávám do směsi, ve které ještě nejsou vejce - a řídím se vlastní chutí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 210 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játrovo-bůčková paštika

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bůčková paštika domácí bůčkovou pastika bůčková paštika recept játrovo masová paštika domácí bůčková paštika játrová paštika top recepty játrové knedlíčky játrové knedlíčky recept játrová bůčkovou pastika jatrovo veprova paštika kuřecí bůčkovou pastika recept játrová paštika bůčkova paštika recepty domaci jatrova pastika buckova recept buckova pastika domácí bůčková paštika s játry játrovo masová pomazánka jde zmrazit játrová paštika kuřecí na bůčkovou pastika masová bůčkovou pastika

Zapomněl/a jsem heslo