Játrovo-bůčková paštika
Pikantní vepřová paštika, která se skvěle hodí jako předkrm na sváteční stůl, svačina na výlet či jako večeře pro dny strávené na chalupě. V receptu taktéž zpracujete přebytky vajec.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 40 727 kJ / 9 734 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 288,65 g |
Tuky | 904,09 g |
Vláknina | 36,71 g |
Cholesterol | 4,65 g |
Sodík | 10,72 g |
Sůl | 26,77 g |
Sacharidy | 99,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lalok a bůček omyjeme a uvaříme v mírně osolené vodě. Necháme zchladnout. Játra omyjeme a očistíme a spolu s masem pomeleme na masovém mlýnku.
Krok 2: Cibuli očistíme, nakrájíme a osmahneme na sádle domazlava. Necháme vychladnout.
Krok 3: Poté do směsi rozklepneme vejce, dobře promícháme a přidáme k mletému masu.
Krok 4: Takto připravenou paštiku osolíme a okořeníme. Majoránku přidáváme jemně rozemnutou v dlaních.
Krok 5: Směs lehce naředíme chladným vývarem a promixujeme tyčovým mixérem.
Krok 6: Připravíme si čisté zavařovací sklenice a plníme je paštikou zhruba do 2/3 výšky. Hrdla sklenic očistíme a sklenice dobře zavíčkujeme čistými víčky.
Krok 7: Paštiky zavařujeme 2 hodiny při 100°C.
Zveřejněno 19. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrovo-bůčková paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6lmV
Moje poznámka
Játrovo-bůčková paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6lmV
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 3 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 5 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 19 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
cherst před 31 minutami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 1 hodinou
Žampionový guláš s cuketou
Slavista62 před 2 hodinami
Pečený tvaroh s rybízem nebo jiným ovocem
Velkymlsoun před 4 hodinami
Kuřecí špízy
Renata1988 před 10 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 12 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 12 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 17 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 18 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 21 hodinami
Tématické fráze:
bůčková paštika,
domácí bůčkovou pastika,
bůčková paštika recept,
játrovo masová paštika,
domácí bůčková paštika,
játrová paštika top recepty,
játrové knedlíčky,
játrové knedlíčky recept,
játrová bůčkovou pastika,
jatrovo veprova paštika,
kuřecí bůčkovou pastika,
recept játrová paštika,
bůčkova paštika recepty,
domaci jatrova pastika buckova,
recept buckova pastika,
domácí bůčková paštika s játry,
játrovo masová pomazánka,
jde zmrazit játrová paštika,
kuřecí na bůčkovou pastika,
masová bůčkovou pastika
Suroviny:
lalok vepřový,
bůček,
játra vepřová,
vejce,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
zázvor,
majoránka,
pepř mletý,
koření hřebíček,
sůl,
vývar masový
Komentáře (1)