Játrovo-bůčková paštika
Pikantní vepřová paštika, která se skvěle hodí jako předkrm na sváteční stůl, svačina na výlet či jako večeře pro dny strávené na chalupě. V receptu taktéž zpracujete přebytky vajec.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 40 727 kJ / 9 734 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 288,65 g |
| Tuky | 904,09 g |
| Vláknina | 36,71 g |
| Cholesterol | 4,65 g |
| Sodík | 10,72 g |
| Sůl | 26,77 g |
| Sacharidy | 99,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lalok a bůček omyjeme a uvaříme v mírně osolené vodě. Necháme zchladnout. Játra omyjeme a očistíme a spolu s masem pomeleme na masovém mlýnku.
Krok 2: Cibuli očistíme, nakrájíme a osmahneme na sádle domazlava. Necháme vychladnout.
Krok 3: Poté do směsi rozklepneme vejce, dobře promícháme a přidáme k mletému masu.
Krok 4: Takto připravenou paštiku osolíme a okořeníme. Majoránku přidáváme jemně rozemnutou v dlaních.
Krok 5: Směs lehce naředíme chladným vývarem a promixujeme tyčovým mixérem.
Krok 6: Připravíme si čisté zavařovací sklenice a plníme je paštikou zhruba do 2/3 výšky. Hrdla sklenic očistíme a sklenice dobře zavíčkujeme čistými víčky.
Krok 7: Paštiky zavařujeme 2 hodiny při 100°C.
Zveřejněno 19. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrovo-bůčková paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6lmV
Moje poznámka
Játrovo-bůčková paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6lmV
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zázvorem
Přidáno před 22 minutami
Zapečené tortilly s tuňákem
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Škvarkovka podle dědečka
Přidáno před 13 hodinami
Fofrová nivová pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka s pudinkem
KoRaNiSaH před 35 minutami
Nejlepší špenát
[email protected] před 1 hodinou
Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši
Fitulka před 1 hodinou
Pohanka s restovanou zeleninou
Fitulka před 1 hodinou
Středomořský rajčatový salát
Fitulka před 1 hodinou
Žitný chleba
jitka1963vlasim před 1 hodinou
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Fitulka před 2 hodinami
Cukrová poleva na perníky
Kaill před 3 hodinami
Kroupy s houbami a uzeným masem
Fitulka před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Fitulka před 4 hodinami
Tématické fráze:
bůčková paštika,
domácí bůčkovou pastika,
bůčková paštika recept,
játrovo masová paštika,
domácí bůčková paštika,
játrová paštika top recepty,
játrové knedlíčky,
játrové knedlíčky recept,
játrová bůčkovou pastika,
jatrovo veprova paštika,
kuřecí bůčkovou pastika,
recept játrová paštika,
bůčkova paštika recepty,
domaci jatrova pastika buckova,
recept buckova pastika,
domácí bůčková paštika s játry,
játrovo masová pomazánka,
jde zmrazit játrová paštika,
kuřecí na bůčkovou pastika,
masová bůčkovou pastika
Suroviny:
lalok vepřový,
bůček,
játra vepřová,
vejce,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
zázvor,
majoránka,
pepř mletý,
koření hřebíček,
sůl,
vývar masový
Komentáře (1)