Asijské taštičky WON TON
Recept ještě nebyl hodnocenDo mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky. Dáme do misky, přidáme olej, sůl, koření, chilli papričku, škrobovou moučku, promícháme a necháme v chladu 1-2 hodiny uležet…
Lososa lehce osolíme a opepříme (omáčka Ponzu je slano-sladko-kyselá ). Všechny suroviny na marinádu dáme do nízké misky s víkem (rozměr na 4 ks ryby), promícháme a…
Dáme si vařit maso na vývar. Vaříme opravdu povolna na mírném ohni a průběžně sbíráme pěnu.Osolíme a opepříme.Na pánvi si dáme nasucho opražit tyčinku skořice, badyán,…
Dýňovou polévku můžeme na mnoho způsobů. Nasládlou, ostrou, na asijský způsob nebo jako v tomto případě pikantní s chutí česneku a zázvoru. V každém případě je to chutná…
Mandlové pracny možná rozšíří kolekci vašeho vánočního cukroví. Jsou křehké a díky mandlím a koření lahodné. Pečte je v dostatečném předstihu, pracny je potřeba nechat…
Připravíme si 2 větší čtverce silnějšího alobalu a zlehka je potřeme olejem. Rybu opláchneme, osušíme a položíme na alobal. Osolíme a opepříme. Oloupaný stroužek česneku…
Mrkev, papriku a okurku nebo cuketu nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé nudličky. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno a mátu obereme na jednotlivé lístky. Připravíme…
Med a sojovou omáčku smícháme a přidáme prolisovaný česnek.Maso dáme do pekáčku a posypeme zázvorem.Přelijeme směsí a pečeme přikryté.Před dopečením sundáme víčko a…
Plátky masa po okrajích nařízneme mělkými řezy, naklepeme, osolíme, okoženíme a necháme čtvrt hodinky odležet. Na části sádla spěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme…
Většina z nás využívá zázvor v době nachlazení. Ze zázvoru však můžete připravit příjemně štiplavou limonádu, která vám poskytne osvěžení a navíc mírní záněty, čistí…
Vaření s červenou čočkou má své nesporné výhody. Nenadýmá a je velmi rychle hotová. Tato polévka z červené čočky s mrkví, zázvorem a česnekem je chuťově skvělá a zahřeje…
Hledáte výborný pečený čaj s vůní pomerančů, který vás v zimě zaručeně zahřeje? Připravte si jej za pár korun podle tohoto receptu. Až budete zalévat voňavou ovocnou…
Šťavnatá štika, marinovaná v olivovém oleji se zázvorem, kmínem a paprikou, doplněná dušenými houbami se sójovkou. Podává se s voňavými bramborovými hromádkami z másla,…
Křídla si omyjeme a vysušíme. V misce smícháme petržel, zázvor, papriku, zalijeme olejem, přidáme rozmačkaný česnek a cibulku nakrájenou na droboučko, hodně promícháme a…
Nejdřív si uděláme marinádu z medu, protlačeného česneku, nadrobno nakrájené cibule, koriandru, tymiánu, zázvoru, sojové omáčky, pepře podle chuti, badyánů, zalijeme…
Kuřecí prsa můžeme použít předem marinovaná, ale není to nutné. Maso nakrájíme na velikost soust, lehce osolíme, opepříme a v předehřáté pánvi na oleji opečeme ze…
Kachní prso omyjeme a nařízneme kůži, nesmíme však proříznout úplně.Všechny suroviny na marinádu smícháme dohromady, maso naložíme nejméně na 2 hodiny a dáme do chladu…
Lehce pikantní kuřecí maso, naložené v medu a chilli – to opravdu stojí za to! Po tomto jídle se budete olizovat! Sladké omáčky s trochou té pikantnosti skvěle fungují s…
Z prsou uděláme plátky, které naklepeme přes igelitový sáček, osolíme, posypeme gyrosem, zázvorem a na každý plátek propasírujeme stroužek česneku a ten rozetřeme po…
V nevlídném zimním počasí přijde vhod zázvorový čaj, který nás zahřeje a navíc může být prospěšný při léčbě nachlazení či chřipky. Ochutíme ho medem, citronovou a…
Chutným předkrmem slavnostního rodinného oběda se může stát netradiční tatarský biftek, připravený z červené řepy. Připravte si ho podle známého českého kuchaře Honzy…