Vytuněný buřtguláš
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme zelí, takže výsledný buřtguláš opravdu zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,15 g |
Tuky | 12,60 g |
Vláknina | 50,81 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,01 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 219,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmažíme oloupanou nahrubo pokrájenou cibulku do zlatova. Přidáme na kostičky pokrájené špekáčky (můžeme je i oloupat), osmahneme je a zasypeme gulášovým kořením, mírně osmahneme. Zalijeme pivem a trochu povaříme.
Krok 2: Pak přidáme vývar, oloupané a nakrájené brambory, nakrájené zelí a všechno koření a ingredience kromě majoránky a asi poloviny česneku. Vaříme do změknutí brambor a zelí.
Krok 3: Guláš zahustíme moukou smíchanou v troše vody a řádně provaříme. Asi 5 minut po vypnutí sporáku přidáme zbylý prolisovaný česnek a nadrobno posekanou čerstvou majoránku. Promícháme a necháme trochu odležet.
Krok 4: Podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.
Zveřejněno 11. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vytuněný buřtguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0mL
Moje poznámka
Vytuněný buřtguláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0mL
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 6 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 7 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velmi šťavnatý moučník
Kacenecka před 2 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Marek08 před 2 hodinami
Bramboračka II.
Kajkajak před 3 hodinami
Karbanátky z ovesných vloček
Merylas před 3 hodinami
Buchtičky s krémem
Davidíček před 3 hodinami
Kuřecí játra na víně a bylinkách
Libasaba před 3 hodinami
Česneková polévka - sváteční
MartinaJonakova před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Ajisek před 4 hodinami
Řecké Souvlaki
Jan Nemec před 4 hodinami
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
Nadatode před 4 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
česnek,
špekáček,
brambory,
zelí bílé,
pivo světlé,
vývar masový,
masox hovězí,
protlak rajčatový,
kečup sladký,
mouka hladká,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín celý,
koření gulášové,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
koření houbová variace,
květ muškátový,
kurkuma,
majoránka čerstvá
Komentáře (2)