Roláda s čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si připravíme piškot: Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme cukr a ušleháme tuhý sníh, ke kterému zašlenáme i žloutky. Na konec lehce vmícháme mouku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si připravíme piškot: Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme cukr a ušleháme tuhý sníh, ke kterému zašlenáme i žloutky. Na konec lehce vmícháme mouku a…
Vejce ušleháme s cukrem, přisypeme mouku s práškem do pečiva a přidáme vodu, olej a kakao. Promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 15 minut na 160…
Odpalované těsto je jedna z náročnějších příprav moučníků. Kdo se do ní však pustí, odměnou mu budou výtečné větrníky a věnečky. Obojí pak můžete naplnit dle své chuti,…
Výborné řezy s ovocem, po kterých nezůstane ani drobeček. To je buchta se zvláštním názvem "hrk", jenž vznikl podle způsobu přípravy krému - ingredience se dají do misky…
Ořechy a karamel, to jsou dva komponenty, které spolu tvoří dokonalé duo. Tento dort je složen z ořechového nadýchaného piškotu, který je proložen lahodnou karamelovou…
Velký kus práce se skrývá za nádherně vypadajícími a také skvěle chutnajícími mini dortíčky. Zpravidla se skládají z nadýchaného piškotového těsta, které je pokryto…
Z mléka, cukru a pudink. prášku si uvaříme krém, přikryjeme potr. fólií a dáme vychladit. Sušenky rozdrtíme, pokapeme mlékem s rumem a přidáme měkké pokrájené máslo a…
Tento svěží letní jahodový dort si zamilujete hned po prvním ochutnání. Kakaový korpus je promazaný vyšší vrstvou krému z mascarpone, bílého jogurtu, zakysané smetany a…
Krokánbuš, neboli "křupe v ústech", jak název přesně vystihuje, jde o poměrně náročný cukrářský kousek, který však zazáří na každém večírku, svatbě, nebo oslavě. Skládá…
Luxusní zákusek z odpalovaného těsta, který má původ pravděpodobně ve Francii, můžete připravit hravě doma. Jeho příprava není zdaleka tak složitá, jak se zdá. V…
Tradiční italský dezert u nás rychle zdomácněl. Nejčastěji se podává jako dort nebo řezy. Pro snadnější servírování si ho můžete připravit ve sklence, kde vynikne jeho…
Lehká, jemná a přitom krásně čokoládová. Tato kakaová roláda se obejde bez mouky, takže je přirozeně bezlepková a navíc rychle hotová. Stačí ji naplnit šlehačkou,…
Voňavé dýňové dortíky ochucené výrazným kořením s lahodným krémem z mascarpone a tvarohu vás naladí na podzimní náladu. Krém stačí poprášit skořicí, nebo je můžete…
Suroviny na těsto smícháme, nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, upečeme při 180 stupních.Šlehačku, ztužovač, puding dáme do uzavíratelné nádoby, zavřeme a…
Na másle dozlatova opražíme sekané mandle, potom si nakrájíme banán na kolečka.Smetanu na šlehání a ztužovač smetany vyšleháme do tuha.Do šlehačky přidáme zlehka…
Časově náročnější na přípravu, ale o to chutnější moučník - to je kokosový jablečník. Nadýchaný korpus ve spojení s jablečnou náplní a smetanovo-kokosovým krémem vás…
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a solí, přidáme cukry, změklé máslo a vejce. Šlehačem vyšleháme na hladké těsto. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané…
Dorty typu red velvet jsou velmi oblíbeným dezertem. Výrazná barva a skvělá chuť se přenesla i do miniaturní varianty tohoto moučníku. Na kypré a dobře upečené korpusy…
Milujete tradiční větrníky, ale odrazuje vás "piplání" s tvarováním a plněním jednotlivých větrníčků? Vyzkoušejte tento recept, který chutná úplně stejně, ale je na celý…
Tento moučník se zhotovuje v různých obměnách, nejčastěji se nazývá jako Žravé řezy. Těsto a smetanová náplň je vždy téměř stejná, mění se jen druh ovoce a různě…
Dubajská čokoláda se stala doslova a do písmene virálním hitem internetu. V podobném stylu si můžete připravit lahodný nepečený cheesecake, skládající se ze základu z…
Rozpálíme troubu na 170°C Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, boky formy vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou, nebo můžete komplet celou formu vymazat a…
Nadýchaný máslový korpus s jemnou jablečnou náplní podušenou v jablečném džusu a lehkou vanilkovou šlehačkou, to je dezert, který potěší svou svěžestí, jemnou chutí a…