Piškot se šlehačkovým krémem

ryshla Kuchařka: ryshla

Doba přípravy: 60 1 porce Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 23 názorů

Suroviny

Korpus:
225 g cukru krupice
120 g hladké mouky
30 g hrubé mouky
6 vajec (oddělit žloutky od bílků)
75 g oleje
Náplň, tzv. jo-vo krém:
1 smetana ke šlehání
ztužovač do šlehačky
malý bílý jogurt Hollandia
jahody
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček).

  2. V další míse si vyšleháme žloutky s olejem do světlé pěny, postupně budeme do pěny ze žloutků přidávat mouku a bílky, opatrně mícháme.

  3. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180°C do zrůžovění.

  4. Krém: Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a přidáme bílý jogurt, dle chuti můžeme osladit.

  5. Vychladlý piškot si rozpůlíme, na jednu půlku natřeme část krému, poklademe jahody nakrájené na malé kousky, jahody opět potřeme krémem a přiklopme druhou půlkou piškotu (celý moučník si můžeme oříznout, aby byl souměrný). Zdobíme dle libosti, já potřela zbylým krémem, ozdobila jahodami a odřezky z piškotu.

Poznámka

Při pečení dortu jsem si upekla navíc jeden plát pišotu, který jsem nevyužila, ale nechtěl se nám jíst jen s marmeládou, tak jsem zaimprovizovala, proto zbytkáč.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Piškot se šlehačkovým krémem

  • Sweet Sweet(neregistrovaný)

    piškotový korpus je též možno nakrájet na kostky a polít teplým vanilkovým šodó

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    parádní zbytkáč.. jen co je pravda;-):-):-K:yes:

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Péťa: WoW, Petí, máš pravdu, taky dělám chyby jako každý a nemám problém, když si jich někdo všimne a opraví je (i když bych je raději nedělala, ale stane se;-(). Děkuji.:-8:-K:-8

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Kamča: Já NAŠTĚSTÍ pána neznám, i přes své vzdělání:-D;-):-D

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Chutnalo by mi:yes:

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    sunny.sofi 14:43.
    Dovolím si upozornit, ve slově " omlouvám" chybí písmenko.
    :-((

    Odpovědět

  • Kamča Kamča(neregistrovaná)

    sunny.sofi: Třeba tě ten "zvědavec" zná:-8 To tě nenapadlo:-? Tolik jazyků znáš a vysokoškolské vzdělání máš, hm:-8:-K

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    ryshla: Teď jsem trochu smutná - proč hned hnidopich, navíc recept nekritizuji, mám ho uložený a moc se mi líbí. Poslala jsem i bodíka, jen jsem upozornila na chybu v nadpisu a sama si ho pro sebe zařadila mezi "dražší" recepty.
    Takže se omouvám, už na Vaše recepty nebudu negativně reagovat. A mimochodem - nevím, kde jinde podle nereg. zvědavce prudím, na jiné stránky nechodím a tady se snažím být vždy slušná, což dokazují i níže napsané komentáře.
    Takže ještě jednou pardon:-(

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    úžasný zbytkáč:yes::-D

    Odpovědět

  • zvědavec zvědavec(neregistrovaný)

    ryshla:Myslím sunny..

    Odpovědět

  • zvědavec zvědavec(neregistrovaný)

    Nic si z toho nedělej,prudí i jinde.Mít ji doma,vystěhuju ji.;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezký"zbytkáček";-):-Da i na řezu vypadá velice hezky:-K

    Odpovědět

  • ryshla ryshla(autorka receptu)

    A jinak teda ještě k negativním komentářům - když se mi tu nějaký recept nelíbí, tak ho prostě nehodnotím, myslím, že tenhle web byl vytvořen proto, aby si kuchařky navzájem vyměňovali recepty a rady a ne proto, aby je někdo hodnotil. Dle mého názoru, pokud něco uvařím podle uveřejněného receptu a jídlo není dobré, tak pak je možné recept ohodnotit svým názorem, ale častokrát tu čtu jako negativa především štiplevé poznámky o tom, že jídlo je drahé, chybně pojmenované, ze surovin, které nejsou obvyklé a proto nejsou dobré, atp... a i pokud něco uvařím a jídlo mi nechutná, tak to automaticky neznamená, že recept je špatný... Jsem otevřená kritice, ale musí být konstruktivní a k věci:-!

    Odpovědět

  • ryshla ryshla(autorka receptu)

    sunny.sofi: chápu, že se Vám třeba recept nemusí líbit, ale jste dosti hnidopich:-((. Vůbec neřešíte, zda může být moučník dobrý nebo ne, ale jen to, že se Vám nelíbí název a uklepnuté písmenko. Na Vás čekají na seznam.cz v komentářích na Novinkách, tam budete mezi svými lidmi.

    Odpovědět

  • ryshla ryshla(autorka receptu)

    děkuji za kladná hodnocení, nedoklepnutého písmenka jsem si nevšimla, děkuji za opravení:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: krem na piskot pečení piškotu piskot s kremem levný piškot s kremem peceny piskot s kremem moučník se šlehačkovým krémem chyby při pečení piškotu piškot s krémem a jahody pečený piškot lehke kremy na piskot piškotový moučník s krémem rychlý piškot s krémem a ovocem piškot z bílků krém do piškotu korpus se slehackou a pecenym bananem recept na lahodné kostky se šlehačkovým krémem diskuze o slehačkovým krému co se zbylym kremem a odrezky piškot se šodo co se zbylym piskotem