Není buchta jako buchta. Podívejte se, co česká kuchyně nabízí milovníkům sladkého
Buchta, ať už kynutá plněná kostka, nebo ta vylitá a pečená na plechu, je oblíbený a typický český moučník. Tradiční buchty se dokonce objevují v pohádkách, s sebou do světa si je v ranečku odnáší třeba hloupý Honza. Proč právě buchty? Protože mu je maminka nachystala s láskou a věděla, že vydrží vláčné několik dní. Dnes už mají buchty i svůj svátek!
Kynuté plněné buchty
Buchty ve tvaru kostky se dají naplnit mnoha dobrotami. Oblíbené jsou tvarohové buchty a buchty s makovou nebo povidlovou nádivkou. Buchty lze plnit také ovocem, například švestkami.
Lité buchty
Pro začátečníky jsou vhodné tzv. hrnečkové buchty, při jejichž přípravě nepotřebujete váhu. Efektně vypadají buchty vícebarevné nebo buchty prošívané, které už vyžadují trochu více zkušeností.
Den buchet
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 3 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 4 hodinami
Ananasové kytičky
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat z tvrdých rohlíků a oschlých koláčů zase čerstvé pečivo? Pomůže voda, mikrovlnka i papírová utěrka
Jak budou otevřeny obchody 17. listopadu? Zákon hovoří jasně, zákazníci si ale stále nejsou jistí
Dvě méně známé delikatesy z hroznového vína: Vinné želé nebo šampaňské ledové kuličky chutnají božsky